Két tizenegyest is kihagyott, ám második félidei magabiztos játékának köszönhetően győzni tudott Monoron a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A nyolcadik helyezett Monor otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit vasárnap délután négy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Jakab Elek gárdája egy-egy győztes bajnoki és kupameccsel a hátuk mögött vágtak neki az összecsapásnak, ám a kezdés finoman szólva sem alakult jól, mert a házigazdák gyakorlatilag a középkezdést követően megszerezték a vezetést. A gyorsan bekapott gól szerencsére nem vette el a Dunaújváros játékosainak kedvét, s az első negyed óra végén sikerült is egyenlíteni Bálónak köszönhetően, aki Dorogi remek beadását váltotta gólra (1-1). Nem sokkal később Barta fejelt jó helyzetből kapu mellé, majd a 36. percben óriási esélyt kaptak a mieink a vezetés megszerzésére is, ám Szepessy büntetőjét védeni tudta a monoriak hálóőre, Bozsó Antal. A félidőből hátralévő szűk tíz percben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, újabb gól azonban már nem született, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A fordulást követően hamar magához ragadta az irányítást Jakab Elek együttese, s bár akadtak persze hibák a játékban, egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek. A játékrész derekán ez már az eredmény alakulásán is meglátszott, mert a csereként beállt Tóth Ákos a 68. percben előbb Novák Zsombornak adott gólpasszt, majd két perccel később kiharcolt egy büntetőt is, s mivel ezt Báló magabiztosan értékesítette is, így pillanatok alatt meglógott ellenfelétől a Dunaújváros (1-3). A 76. percben már harmadik büntetőjét rúghatta együttesünk, ám Bozsó megfogta Báló próbálkozását is, de szerencsére most ez is belefért, mert a véghajrában már biztosan őrizte előnyét a Dunaújváros, mely nagyon értékes, 3-1-es sikerrel zárta monori bajnokiját.

Monor – Dunaújváros 1-3 (1-1)

Gólszerzőink: Báló 2, Novák.

Dunaújváros: Pokorni – Barna, Hompót, Vadász, Báló – Barna, Markovics, Dorogi – Kesztyűs, Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)