Kiegyenlített játékot hozó első félidő után három gólt rúgva győzte le az idén még veretlen Dabast a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában.

Az FC Dabas elleni mérkőzésen lépett pályára vasárnap délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa hatodik fordulójában. Ugyan a házigazda dabasiak a mérkőzés előtt még veretlenek voltak az idei szezonban, s a mieink számára is elsősorban a bajnokság volt a fontos, a bravúr reményében lépett pályára Jakab Elek együttese, mely az Orczi – Barta, Hompót, Vadász, Báló – Markovics, Dorogi, Barna – Tóth, Novák Zs. összeállításban vágott neki az összecsapásnak.

Melynek első félideje kiegyenlített játékot hozott, látszott, hogy mindkét gárda jól megszervezte védekezését, így ha akadtak is ígéretes megindulások, igazán komoly helyzetig nem nagyon jutottak el a felek. Az első felvonás legnagyobb ziccerei Markovics Bence előtt adódtak, ám előbb ajtó-ablak helyzetét védte bravúrral a hazaiak hálóőre, majd Báló beadása után veszélyeztetett fejjel a Dunaújváros labdarúgója, sajnos ezúttal is sikertelenül, így a szünetre gól nélküli állással vonultak a csapatok. A térfélcsere után bő öt perc telt el, mikor végre megszerezte a vezetést együttesünk, méghozzá Markovics Bencének köszönhetően, aki jó harminc méterről szánta el magát lövésre, s mivel próbálkozása a hazai kapus nagy hibájának köszönhetően el is jutott a hálóig, így mehettek ismét közepet kezdeni a házigazdák (0-1). Miután előnybe került a DPASE, még nagyobb önbizalommal vette irányítása alá a meccset együttesünk, mely a 66. percben Barta lövésével duplázta meg góljai számát, s került még közelebb a remélt továbbjutáshoz (0-2). hiába próbálkoztak a hazaiak, a mieink uralták a játékot, s mikor a 85. percben Novák hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kesztyűst, el is dőlt a mérkőzés, melyet a mieink végül 3-0-ra megnyerve jutottak be a Magyar Kupa hetedik fordulójába.

FC Dabas – Dunaújváros 0-3 (0-0)

Dunaújváros: Orczi – Barta, Hompót, Vadász, Báló – Markovics, Dorogi, Barna – Tóth, Novák, Kesztyűs. Cserék: Hompót L., Halász, Héjjas, Szepessy, Áman, Novák L. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!