Mezőnyfölénye ellenére is enerváltan, sok hibával játszott a Paks II. elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely újra pont nélkül hagyta el a pályát.

A Paks második együttese elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III-as pontvadászatot szombaton délután fél öttől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Lőrincz Emil tanítványai legutóbbi két meccsükön vereséget szenvedtek, így a javítás, vagyis a győzelem reményében várták a mieink mögött, a tizennyolcadik helyen álló vendégek elleni csatát. A mieink ennek megfelelően vágtak is neki a találkozónak, hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, de egy-két távoli lövésen kívül nem igazán tudták veszélyeztetni a szervezetten védekező paksiak kapuját. A félidő derekától valamelyest kiegyenlítődött a játék, majd a 32. percben Al-Sheraji került ajtó-ablak helyzetbe, ám hiába cselezte ki a vendégek hálóőrét is, tizenegy méterről a gólvonalon álló védőbe vágta a labdát. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetre rá is fáztak labdarúgóink, mert a 39. percben Szendrei Ákos lódult meg saját térfeléről, s mivel egyik dunaújvárosi védő sem támadta meg, végig is robogott a pályán, s a kiszolgáltatott Pokorni mellett a hálóba lőtt (0-1). Az reméltük, hogy a térfélcsere után felpörögnek a DPASE játékosai, ám hiába játszottak talán még nagyobb mezőnyfölényben, mint a szünet előtt, nagyon ritkán sikerült csak a vendégek védelme mögé kerülni, s ha ez össze is jött, rendre hiba csúszott a beadásokba. A keményebb faultoktól sem visszariadó paksiak így magabiztosan őrizték előnyüket, s bár a hosszabbítás perceiben Vadász Viktor előtt még adódott egy helyzetecske, az ő lövése sem talált kaput, így némi meglepetésre elvitte a három pontot Dunaújvárosból a Paks, mely idei második sikerével meg is előzte a DPASE gárdáját.

Együttesünk nyolcadik meccsén a hatodik vereségét szenvedte el az idei szezonban, így érthetően csalódott volt a találkozó után Lőrincz Emil vezetőedző, aki a játékosok enerváltságában látta az újabb nullázás okát.

– Az első félidő játékával még nem is volt olyan nagy probléma, leszámítva persze a vendégek gólját, mert ekkor még viszonylag gyorsan ment a labda, s voltak lehetőségeink is. A második felvonásban viszont sajnos nagyon rosszul játszottunk, enerváltak voltunk, olyan volt, mintha nem bírnánk erővel, pedig az eddigi meccsek tapasztalatai alapján ebben rendre az ellenfeleink fölé nőttünk. Mindenkinek megvan a felelőssége a vereségben, le kell higgadnunk, s kitalálni azt, hogyan jöhetnénk ki a hullámvölgyből.

Dunaújváros – Paks II. 0-1 (0-1)

Gólszerző: Szendrei a 39. percben

Dunaújváros: Pokorni – Vadász, Lakatos, Markovics (Hompót, 46.), Báló – Dorogi (Áman, 46.), Barna, Novák – Tóth (Halász, 69.), Szepessy, Al-Sheraji. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)