Nem adta magát olcsón a Rákosmente, de a nagy csatát, öt gólt és egy piros lapot is hozó mérkőzés után a DPASE labdarúgói örülhettek a győzelemnek.

A Rákosmente FC elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket vasárnap délután fél kettőtől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a siker reményében vágott neki a tabella tizenötödik helyén álló vendégek elleni mérkőzésnek.

A kezdés azonban meglehetősen ijesztő volt, mert a Rákosmente játékosai alaposan meglepték az első percekben Jakab Elek gárdáját, így Pokorni kapusnak már az első öt percben két bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba együttesünk. Bő tíz perc elteltével elkezdett kijönni a szorításból a DPASE, mely egyre többször jutott el vetélytársa tizenhatosáig sőt, egy kezezés miatt jogosan megítélt tizenegyesből Szepessy Róbert a vezetést is megszerezte a mieinknek (1-0). A találat után egyértelműen átvette a meccs irányítását együttesünk, mely a 38. percben tovább növelte előnyét, miután Báló beadását Novák szelídítette meg a vendégek tizenhatosán belül, majd laposan a bal alsóba gurított (2-0). A félidőből hátralévő időben már nem változott az eredmény, ám a fordulást követően ismét nagy elánnal kezdtek a vendégek, s erőfeszítéseiket hamar siker is koronázta, mert az 52. percben Darabont fejelt a hálóba egy kapufáról levágódó labdát, így újra teljesen nyílt lett a meccs (2-1). A Rákosmente szépítő gólja még inkább felpaprikázta a meccset, kemény belépőkből egyik oldalon sem volt hiány, ám hiába támadott az egyenlítésért nagy erőkkel az ellenfél, a 71. percben remekül kontrázta le vetélytársát a DPASE, s Novák remek átadása után Kesztyűsnek már “csak” annyi dolga volt, hogy öt méterről a kapuba továbbítsa a labdát (3-1). Úgy tűnt, hogy ez a gól végleg le is zárta a meccset, mert a vendégek hiába próbálkoztak, nem tudtak fogást találni Jakab Elek együttesén, de ami nem jött össze akcióból, az egy szabadrúgás után igen, mert a 88. percben Vattai Balázs ismét felhozta egyre a vendégeket. A véghajrá így nagy izgalmakat hozott, ám az utolsó percekre emberhátrányba kerülő Rákosmentének már reális sansza nem volt az egyenlítésre, így a DPASE szeptember 13-a után végre újra hazai győzelemnek örülhetett (3-2).

Dunaújváros – Rákosmente FC 3-2 (2-0)

Gólszerzők: Szepessy, Novák, Kesztyűs, illetve: Darabont, Vattai.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Vadász, Báló – Markovics, Halász (Áman, 82.), Novák – Kesztyűs, Szepessy, Dorogi (Héjjas, 92.). Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)