A Dunaújváros PASE labdarúgói raboltak először pontot a forduló előtt még listavezető Kecskemét otthonából az NB III Közép Csoportjában.

A Dabas elleni hazai vereség után idegenben kellett helyt állnia szombaton délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgóinak, méghozzá egy olyan találkozón, melyen egyértelműen az ellenfél számított az esélyesebbnek. Jakab Elek tanítványai ugyanis a 13. forduló előtt listavezető Kecskemét otthonába látogattak, így igazi bravúrra lett volna szükségük a pontszerzéshez a szezonban már kilenc győzelemnél járó házigazdák ellen.

Ahogy az várható is volt, kecskeméti mezőnyfölénnyel kezdődött az összecsapás, ám a dunaújvárosi középpálya és a védelem remekül szűrte meg a hazai támadásokat, így a vendéglátók nem igazán tudtak fogást találni labdarúgóinkon. Együttesünk igyekezett kihasználni a gyors ellentámadások adta lehetőségeket, s a 31. percben tanítani való módon kontrázta le ellenfelét egy hazai szöglet után úgy, hogy Hompót remek beadását Novák váltotta gólra, megszerezve ezzel a vezetést (0-1). Érezhetően sürgősebb is lett a Kecskemétnek, mely öt perccel a félidő vége előtt egy szép szöglet variácó végén Gál találatával egalizált, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek. A második felvonást jobban kezdte ellenfelénél a Dunaújváros, mely az 50. percben újra magához ragadta az előnyt, miután Báló hibátlan beadását Szepessy fejelte a hálóba (1-2). Sajnos ennek sem örülhettünk sokig, mert a 62. percben Gál remek, ollózó mozdulat után örülhetett második góljának, így kezdődhetett minden elölről (2-2). Labdarúgóinkat a második hazai gól sem törte meg, nagyon taktikusan védekeztek, s bizony az ellentámadásokra is futotta erejükből, ám hiába kerültek kétszer is ajtó-ablak ziccerbe, nem tudták bevinni a harmadik találatot. Ez azonban nem jött össze a hazai pályán eddig hibátlan Kecskemétnek sem, így az izgalmas összecsapás végül 2-2-es eredménnyel ért véget.

Kecskeméti TE – Dunaújváros 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Gál 2, illetve: Novák, Szepessy.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Lakatos (Tóth Á. 11.), Hompót, Vadász, Báló – Markovics, Dorogi, Novák – Kesztyűs, Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)