Az első félidőben még tartották magukat a Dunaújváros PASE labdarúgói, ám a fordulás után átrobogott rajtuk az Újpest a két gárda ma esti kupamérkőzésén.

A hétvégi bajnoki siker után újra hazai pályán lépett pályára ma este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Magyar Kupa hetedik fordulójában látta vendégül az NB I-es Újpest együttesét. Az összecsapás, s ezzel együtt a továbbjutás esélyesei természetesen a lila-fehérek voltak, ám Jakab Elek vezetőedző abban bízott, hogy felszabadult, jó játékkal képesek lesznek megnehezíteni a vendégek dolgát.

Bár a meccs első lehetősége a mieink előtt adódott, ám Báló veszélyes szabadrúgása után nem sokkal szabadrúgáshoz jutottak az újpestiek is, s a grúz válogatott Beridze szépen csavar a jobb felsőbe úgy, hogy Orczi kapus csak beleérni tudott a labdába (0-1). A gól után is a vendégek voltak az aktívabbak, komoly nyomás alá helyezték a hazai védelmet, de hiába sikerült többször is odaérniük a kapu elé, a befejezéseik szerencsére nem voltak pontosak, így megúszta újabb kapott találat nélkül ezt az időszakot a DPASE. Labdarúgóink bő negyed óra elteltével kezdtek erőre kapni, de hiába jutottak el több alkalommal is a vendégek tizenhatosáig, a beadások rendre célt tévesztettek, így nem okozott gondot a fővárosi védőknek felszabadítani. Amennyiben volt valami reménye a meglepetésre együttesünknek, a fordulás után hamar szét is foszlatta oszlatta azokat a lila-fehér alakulat, mely remekül kezdte a második félidőt, s már egypercnyi játékot követően megduplázta előnyét Bacsa Patrik közeli fejesével (0-2). A mieink mintha bent ragadtak volna az öltözőben, egymás után jöttek az újabb és újabb újpesti támadások, melyekből előbb Beridze, majd Gigics talált be a hazai kapuba, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (0-4). A DPASE játékosai ennek ellenére sem adták fel, s bár Szepessy jó huszonöt méteres bombájánál a kapufa mentette meg a vendégeket, továbbra is az UTE irányított, mely Katona és Stieber pontos lövéseivel alakította ki a 6-0-s újpesti sikert jelentő végeredményt.

Dunaújváros – Újpest FC 0-6 (0-1)

Gólszerzők: Beridze (5., 53.), Bacsa (47.), Gigics (54.), Katona Mátyás (65.), Stieber Z. (88.)

Dunaújváros: Orczi – Barta, Hompót D., Vadász V. (Novák L., 81.), Báló (Ámon, 11.) – Markovics, Halász (Héjjas, 55.) – Kesztyűs M., Szepessy (Varga Zs., 81.), Dorogi – Novák Zs. Vezetőedző: Jakab Elek.

Újpest FC: Banai – Pauljevics (Lubaki, 69.), Baosic, Risztevszki, Cerqueira – Katona Mátyás, Mitrovics (Antonov, 61.), Szakály P. –  Bacsa, Gigics, Beridze (Stieber Z., 61.). Edző: Vilnrotter-Babócsy András.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)