Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait

A bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Szeged vendégeként lépett pályára ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Kecskeméten elért bravúros döntetlen után a három pont megszerzését tűzte ki maga elé az NB III Közép Csoportjának 14. fordulójában. Ahogy azt reméltük, Jakab Elek gárdája igyekezett már a mérkőzés elején magához venni az irányítást, de a hazaiak jól őrizték kapujukat, s ha el is jutott egy-egy helyzetig a Dunaújváros, vagy az utolsó passzokba, irányzékba csúszott hiba, vagy Leindler kapus tudott védeni. Hiába játszott tehát mezőnyfölényben együttesünk, a szünetig nem tudta megtörni vetélytársa ellenállását, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás elején viszont már nem volt menekvés a vendéglátók számára, mert a 48. percben Báló remek beadását Dorogi fejelte a kapuba, majd öt perccel később a mieink vezető góljának szerzője varázsolta a labdát Markovics fejére, aki védője szorításában fejelt a hálóba, így pillanatok alatt meglépett ellenfelétől a Dunaújváros (0-2). A második dunaújvárosi találat után már egyértelműen uralta a játékot együttesünk, mely Dorogi 64. percben szerzett újabb góljával végleg eldöntötte a pontok sorsát, s innentől már csak a végeredmény lehetett kérdéses, a győztes kiléte nem. Labdarúgóink a tetemes előny birtokában sem engedtek ki, Hompót remek kiugratása után Markovics került újabb ziccerbe, s bár lövését még bravúrral védte a hazaiak hálóőre, a kipattanóra Szepessy érkezett, s a léc alá bombázva küldhette újra középkezdéshez a szegedieket (0-4). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem tartogatott, mert a mieink biztosan tartották fórjukat, s remek második félidei játékuknak köszönhetően sima, 4-0-s győzelemmel hozták el a bajnoki pontokat Mórahalomról.

Szegedi VSE – Dunaújváros 0-4 (0-0)

Gólszerzők: Dorogi 2, Markovics 1, Szepessy 1.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Vadász, Báló – Markovics, Barna, Novák – Kesztyűs, Szepessy, Dorogi. Vezetőedző: Jakab Elek.

Október 25.-én vasárnap, a Rákosmente csapatát fogadjuk a Dunaújvárosi Stadionban.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)