Nem találta a fogást vendégén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 1-0-s vereséggel zárta a Dabas elleni hazai bajnokiját az NB III Közép Csoportjában.

A Dabas elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit vasárnap délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A két gárda a közelmúltban már összemérte egymással erejét, s a Magyar Kupa dabasi fordulójában a mieink meggyőző, 3-0-s sikert arattak, így joggal bízhattak abban a hazai drukkerek, hogy ezúttal is győztesen hagyják el a pályát Szepessyék.

Ahhoz képest, hogy ismerték már egymást a felek, meglehetősen óvatos játékkal kezdődött a találkozó, melynek első tíz percében jobbára a mieink voltak fölényben, míg a dabasiak a kontrákra rendezkedtek be, ám támadásaik igen hamar elhaltak a hazai védelmen. A 10. percben Novák beadásáról csúsztak le a társak, s jó ideig csak ezt lehetett feljegyezni, mert főleg a mezőnyben gyűrték egymást a felek, helyzetet a Dunaúvjráos és a Dabas sem tudott kialakítani, így egészen a félidő hajrájáig úgy tűnt, hogy a szünetig nem is változik az eredmény. A játékrész utolsó perceit azonban megnyomta a vendégcsapat, mely be is szorította a mieinket, majd a 40. percben egy bal oldali támadás végén jól játszotta meg a kapu elé érkező Erdős Gábort, aki nem hibázta el ziccerét, így a második felvonásnak egygólos hátrányból vágott neki együttesünk (0-1). A fordulás után már egyértelműen a védekezésre rendezkedett be a dabasi alakulat, ám hiába sikerült mezőnyfölényt kialakítania Jakab Elek gárdájának, helyzetbe nem igazán tudott kerülni, így csak nem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. A 62. percben nagy lehetőséghez jutottak a mieink, mert Dudás Dánielt második sárga lapja után kiállította a játékvezető, s bár érkeztek is egymás után a beívelések, a pontosság sajnos nem volt ma a mieink erőssége, így a vendégek magas védői rendre kifejelték a beadásokat. A 70. percben Markovics lőtt fordulásból a felső lécre, ám a Dunaújváros ekkor járt a legközelebb a gólszerzéshez, mert a hátralévő időben hiába próbálkoztak beadásokkal, távoli lövésekkel, egy sem jutott el a kapuig, így a Dabas megőrizte előnyét, s végül 1-0-s győzelmet aratva távozott Dunaújvárosból.

Dunaújváros – FC Dabas 0-1 (0-1)

Gólszerző: Erdős a 40. percben

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Vadász, Báló – Markovics, Barna (Lakatos, 74.), Dorogi (Tóth Á., 57.) – Kesztyűs, Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)