Sorozatban negyedik meccsén maradt nyeretlen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely ezúttal hazai pályán kapott ki a Hódmezővásárhelytől. A Hódmezővásárhely elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit vasárnap délután egy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely két stabil kezdőjátékosa, Pokorni Péter és Tóth Ákos nélkül, de a győzelem reményében várta idei tizenkilencedik bajnoki találkozóját.

Melynek első tíz perce változatos játékot hozott, hol a vendégek, hol a mieink kapuja előtt folyta játék, de igazán nagy helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítania. A folytatásban inkább a mezőnyben birkóztak egymással a felek, akiknek nem könnyítette meg helyzetét a meglehetősen mély talaj, s bár a játékrész derekához érve inkább a vendégek voltak aktívabbak, a hazai védelem továbbra is jól zárt. Egészen a 38. percig, mikor szöglethez jutott a hódmezővásárhelyi alakulat, s a beívelés után Pleszkán fejelt nem túl erősen kapura, s a labda az egyik dunaújvárosi hátvéd lábárról pattant a kapuba (0-1). A bekapott gól után azonnal egyenlíthetett volna együttesünk, ám Kesztyűs nem találta el ziccerben jól a labdát, majd Szepessy lövését blokkolták a vendégek, így a szünetre egygólos hátránnyal vonulhatott a DPASE. A térfélcserét követően igyekezett nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni Jakab Elek gárdája, s az első negyed órában sikerült is kapuja elér szorítania vetélytársát. A fölény az 58. percben érett góllá, mikor Áman beadása után Barta fejelt a jobb alsóba, így kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokkal később jogosnak tűnő tizenegyest kérhettek számon a mieink a játékvezetőn, aki a 66. percben befújta a vendégek tizenegyesét, s mivel Bata nem is hibázta el lehetőségét, így újra magához ragadta a vezetést a Hódmezővásárhely (1-2). Ismét kapaszkodnia kellett tehát labdarúgóinknak, de a hátralévő bő húsz percben csak pár apróbb, illetve egy nagy lehetősége volt a mieinknek, s mivel utóbbinál Kesztyűs nem sokkal, de célt tévesztett, így a vendégek elvitték a három pontot Dunaújvárosból, s ezzel meg is előzték együttesünket a bajnoki tabellán.

Dunaújváros – Hódmezővásárhely 1-2 (0-1)

Dunaújváros: Orczi – Barta, Vadász, Hompót, Báló, – Varga, Barna – Kesztyűs, Novák, Áman (Dorogi, 72.) – Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!