Hatalmas csatában aratott 2-1-es győzelmet a Szekszárd elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Szekszárd elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit vasárnap délután egy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy kicsit eltávolodjon a kieső helyek környékéről. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert hiába állt az ellenfél a mieink mögött a táblázaton, Vadász Viktor mellett Pokorni Péterre, Markovics Bencére, Tóth Ákosra és Kesztyűs Mátéra sem számíthatott Jakab Elek vezetőedző.

Talán a felforgatott kezdőcsapat miatt, de nehezen vette fel a meccs ritmusát a DPASE, így inkább a vendégek irányítottak az elején sőt, a 10. percben a kapufa mentette meg a mieinket a korán bekapott góltól. Ez ébresztőt is fújt a mieinknek, s bár támadásban nem nagyon jutottak komoly helyzetekig, a védekezésre jobban odafigyeltek, így már a szekszárdiak sem kerültek oda Orczi kapujához. A 23. percben helyzet nélkül is megszerezte a vezetést együttesünk, mert egy letámadás után Barna szerzett labdát a hazaiak kapusától, majd négy méterről az üres kapuba passzolt (1-0). Egyből sietősebb lett a vendégeknek, ám hiába kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, a DPASE remekül őrizte kapuját, s ha el is jutottak lövésig a szekszárdiak, még mindig ott volt Orczi kapus, aki könnyedén leszedte a távoli próbálkozásokat. A félidei pihenőt követően is erősen letámadta ellenfelét együttesünk, s ez újra eredményre vezetett, mert az 53. percben Novák szerzett erőszakosan labdát az egyik szekszárdi védőtől, majd Szepessy elé játszott, aki 14 méterről nagy erővel kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (2-0). Nem sokáig örülhettünk azonban a kétgólos előnynek, mert az 57. percben egy ártatlannak tűnői helyzetben a mieink veszítettek labdát saját tizenhatosukon belül, s ezt könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat, mely Mayer találatával megfelezte hátrányát (2-1). A folytatásban nagy erőket mozgósított az ellenfél az egyenlítésért, de hiába szorították kapuja elé Jakab Elek gárdáját, rendre jött egy blokk, egy jó szerelés. A véghajrához közeledve eldönthette volna a pontok sorsát együttesünk, ám előbb Novák Zsombor lőtt kapufát, majd Novák Levente tévesztette el centikkel a kaput, de szerencsére már a Szekszárd sem tudott újítani, egy távoli lövésen kívül nem volt védeni valója Orczi Kristófnak, így a DPASE négy nyeretlenül megvívott mérkőzés után végre győzni tudott, s ezzel fel is jött a tabella tizennegyedik helyére.

Dunaújváros – Szekszárdi UFC 2-1 (1-0)

Dunaújváros: Orczi – Barta, Gráczer (Jakab, 46, Novák L., 88.), Varga, Báló, Áman, Hompót, Barna, Dorogi (Halász, 93.), Novák, Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!