Emberhátrányban is támadott a győzelemért, de nem sikerült gólt szereznie, így végül egy pontot hozott haza a Vác elleni budapesti bajnokijáról a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A vele azonos pontszámmal álló Vác elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit szombaton délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely két vesztes meccsel a háta mögött, a javítás reményében vágott neki az összecsapásnak.

Jakab Elek vezetőedző végre számíthatott Barna Zsoltra és Báló Tamásra is, mindketten a kezdőben kaptak helyet hosszú kihagyás után, s bár az első negyed órában a mieink voltak az aktívabbak, igazán komoly lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott, ám ezt bravúrra védte Pokorni kapus. A félidő derekához közeledve egyre kiegyenlítettebbé vált a csata, apróbb helyzetek akadtak mindkét oldalon, de inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, így az eredmény sem változott. Az utolsó negyed órára ismét erőre kapott együttesünk, de hiába tudta kapuja elé szorítani ellenfelét, a váciak is kiválóan őrizték kapujukat, így igazán komoly ziccerig nem jutottak el Szepessyék, s ez egyben azt is jelentette, hogy a félidei pihenőre gól nélküli állással vonultak a csapatok. A térfélcserét követően egy bátrabb hazai alakulat jött ki a pályára, s az első húsz percben aktívabbak is voltak a vendéglátók, de szervezetten, jól védekeztek a Jakab-tanítványok, így hiába a hazai próbálkozások, a kapuk továbbra is érintetlenek maradtak. A 71. percben nehéz helyzetbe került együttesünk, mert Tóth Ákost egy belépő után kiállította a játékvezető, ám a mieink a legjobb védekezés a támadás elvét követve átköltöztek ellenfelük térfelére, de s bár sikerült kétszer is komoly helyzetbe hozni magukat, gól ezekből sem született, így a küzdelmes összecsapás végül 0-0-s döntetlennel ért véget.

Vác FC – Dunaújváros 0-0

Dunaújváros: Pokorni – Varga, Vadász, Hompót, Báló, – Tóth, Barna – Kesztyűs, Novák, Dorogi – Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!