Becsülettel küzdött, de minimális különbségű vereséget szenvedett iváncsai bajnokiján a Dunaújváros PASE erősen tartalékos labdarúgó csapata.

Az NB III Közép Csoportjának 16. fordulójában lépett pályára ma délután fél kettőtől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely ezúttal a harmadik helyezett Iváncsa otthonában igyekezett bravúros eredményt elérni. Ez azonban egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, ugyanis mióta az ellenfél feljutott a harmadosztályba, még nem sikerült legyőznie őket a mieinknek, s tovább nehezítette Jakab Elek vezetőedző dolgát az is, hogy sérülések, betegségek, illetve eltiltás miatt Barna Zsolt, Tóth Ákos, Báló Tamás, Lakatos Gergő, Hompót Daniel, valamint Héjjas Zsombor sem állhatott a szakvezetés rendelkezésére.

Talán a mieink felforgatott összeállítása miatt, de a házigazdák kezdték jobban az összecsapást, s már a 9. percben megszerezték a vezetést Cseszneki kissé szerencsés találatával (1-0). A bekapott gól ráadásul Barta Barnabás sem tudta folytatni a játékot, így a mindössze tizenhét esztendő Gráczer Máté állt be a helyére, s ugyan ennek ellenére is igyekezett növelni a tempót együttesünk, a hazaiak biztosan őrizték előnyüket, s bár ők sem tudtak igazán veszélyeztetni, erre 1-0-s előnyük miatt nem is volt azért olyan égető szükségük. A térfélcsere után újabb fiatalokat, Novák Leventét és Páll-Bohus Leventét is csatába küldte Jakab Elek, ám a remélt egyenlítő gól csak nem akart megszületni, így a vendéglátók minimális fórjukat megőrizve végül 1-0-s sikert aratva jöttek fel a második helyre, míg a DPASE két helyet visszacsúszva a tizennegyedik pozícióból várhatja a jövő heti folytatást a Budapest Honvéd második számú együttese ellen.

Iváncsa – Dunaújváros 1-0 (1-0)

Dunaújváros: Pokorni – Barta (Gráczer, 12., Novák L., 46.), Vadász, Markovics, Áman, – Halász, Dorogi, Varga – Kesztyűs (Páll-Bohus, 83.), Szepessy, Novák Zs. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)