Kétszer is hátrányból egyenlített, majd a véghajrában a győztes gólt is megszerezte az ESMTK elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az idei esztendő utolsó bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap délután egy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a fővárosban, az EMSTK otthonában lépett pályára az NB III Közép Csoportjának 21. fordulójában. Mivel a két gárda augusztusi mérkőzését a jelenleg ötödik helyen álló házigazdák nyerték, így most is ellenfelünk tűnt az esélyesebbnek, ám labdarúgóink nagyon fogadkoztak, hogy ponttal, pontokkal zárják idei utolsó fellépésüket.

Ugyan Jakab Elek vezetőedző ezúttal már számíthatott az eltiltását letöltő Vadász Viktorra, Kesztyűs Mátéra, valamint Tóth Ákosra is, a hazaiak kezdték jobban a találkozót, s már a negyedik percben megszerezték a vezetést Szilágyi Péter góljával (1-0). Labdarúgóink harci kedvét szerencsére nem törte meg a korán bekapott találat, s bő negyed óra elteltével össze is jött az egyenlítés Novák Zsombor révén, így kezdődhetett minden elölről (1-1). Sajnos nem sokáig örülhettünk a döntetlennel, mert az első fél óra után nem sokkal ismét magához ragadta az előnyt az ESMTK gárdája, mely a folytatásban megőrizte fórját, s a szünetre 2-1-es vezetéssel vonulhatott. A térfélcserét követően igyekezett magasabb tempót diktálni együttesünk, melynek nem is kellett sokat várnia arra, hogy ez meghozza az eredményét, mert szűk negyedórányi játékot követően Kesztyűs talált be a hazai kapuba, így másodszor is sikerült egyenlíteni (2-2). Az újabb dunaújvárosi gól után is kemény csatát vívtak egymással a csapatok a mezőnyben, s volt lehetősége mindkét gárdának a gólszerzésre. A mieink láthatóan komolyan gondolták meccs előtti fogadalmukat, vagyis a győzelem megszerzését, s ehhez a 82. percben közelebb is kerültek, miután Szepessy mattolta Menczeles kapust (2-3). A mérkőzésből hátralévő időben mindent elkövetett a házigazda, hogy legalább az egyik pontot megmentse, de a mieink remekül őrizték kapujukat, s végül nagyon értékes, 3-2-es sikerrel zárták a találkozót.

ESMTK – Dunaújváros 2-3 (2-1)

Gólszerzőink: Novák Zs., Kesztyűs, Szepessy.

Dunaújváros: Orczi – Barta, Vadász, Hompót, Báló – Dorogi (Tóth, 55.), Barna, Varga – Novák, Kesztyűs – Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)