Idősebb korosztályaink közül, U16-os csapatunk teljesített a legjobban az ősz folyamán. Több mérkőzésen sikerült diadalmaskodniuk, avagy pontot csenniük az ellenfelektől. Az együttes vezetőedzője, Éliás Zsolt értékelte az őszi szezont honlapunknak.

Hogyan értékelnéd az U16-os csapatod őszi szereplését?

– Azzal kezdeném, hogy az U16-os csapatunknak ez egy tanulóév: magasan jegyzett bajnokságban, ilyen minőségi ellenfelelek ellen még nem szerepeltek. Ligánkban szerepel többek között az Újpest, a Békéscsaba és a Zalaegerszeg is, erős mezőnyben tudunk pallérozódni. Az imént említett tényeknek megfelelően a legfontosabb cél az volt erre az évre, hogy a gyerekek szokjanak hozzá a magasabb szinthez.

Hogyan tervezed a felkészülést, min szeretnél javítani a tavasz folyamán?

– Tanulási folyamat közepén vagyunk, szinte mindenben fejlődnünk kell. Véleményem szerint előre kell lépnünk az 1 az 1 elleni párharcok sikeres abszolválásában, illetve a védekezésünk stabilitásában.

Milyen célokat tűztetek ki a tavaszi szezonra?

 –  Örülnék neki, ha tavasszal a hazai mérkőzéseink közül minél többet megnyernénk. De továbbra is az a fő célunk, hogy játékosaink minél több tapasztalatot szerezzenek, ezáltal tovább fejlődjenek technikailag és fizikálisan is egyaránt. Ismerve a csapatomat, rajtuk nem fog múlni!

Köszönjük szépen, sok sikert tavaszra!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Hajrá Dunaújváros!