Gyalus Zoltánt, U14-es és U15-ös csapatunk vezetőedzőjét kértük meg arra, hogy válaszoljon honlapunk kérdéseire. A szakember egyben értékelte korosztályait, ugyanis sok olyan játékos van kezei alatt, aki mindkét együttesben szerepel.

Hogyan értékelnéd csapataid őszi teljesítményét?

– Azzal kezdeném, hogy mindkét korosztály komoly változáson esett át. Egyik fele először játszik nagypályán, míg a másik fele tavaly ugyanezt a fordulatot nem túl sikeresen ugrotta meg – tehát ez volt a nyári kiindulás -. Önbizalomhiánnyal érkeztek azok, akik tavaly már szerephez jutottak valamennyit. A kisebbek pedig az imént említett változásokba léptek bele, s kezdtek el dolgozni. Mindezek után új edzőt is kaptak, ami szintén komoly átalakulást jelenthetett mindenki számára. Véleményem szerint sokat fejlődtek a srácok, technikailag és taktikailag is sokat tanultak, erőnlétileg komoly előrelépést mutattak ősszel: pozitívnak ítélem a teljesítményt, csapataim az élmezőny közelében helyezkednek el, illetve az önbizalom terén is történtek sikeres változások.

Miben kell fejlődniük a srácoknak, hogyan tervezed a felkészülést?

– A felkészülés igazából ilyen korban még nem szerencsés kifejezés, további tervszerű fejlesztés, tanítás-tanulás fog tovább folytatódni télen és a jövőben is. Nagyon fontos lenne fejlődnünk, ez egyértelmű. Előrelépést szeretnék látni a párharcok megvívásában és a passzok pontosságában. Technikailag föllendülnünk leginkább a rúgótechnika tekintetében kell, mert úgy látom, hogy ebben komoly korosztálybeli hiányosságaink vannak. Meg kell tanulni mindent ahhoz, hogy a taktikai tanulás célt érhessen, ezen kell dolgoznunk.

Milyen célokat tűztél ki a tavaszi szezonra?

– Szeretném elérni, hogy a csapatok ne mutassanak olyan komoly hullámzást a teljesítményben, meccseken belül és egymásután mérkőzésenként sem. Tudnunk kell folyamosan hatékonyan játszani, ami nem feltétlenül pontokban kell mérnünk. Minél kevesebb ki nem kényszerített hibát vétsünk edzésen, majd ebből következően meccseken is. Ne legyen olyan csapat, aki jobban akar nálunk sikert elérni, ez megint nem feltétlenül pontokban mérhető. Legfontosabb pedig hosszabb távon az lenne, hogy olyan focisták kerüljenek feljebb évről évre, akik az egyre nagyobb követelményeknek meg tudnak felelni.

Köszönjük szépen, sok sikert tavaszra!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Hajrá Dunaújváros!