A Dabas-Gyón elleni hazai összecsapással vágott neki az NB III-as idén tavaszi szezonjának a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a stadionban ma délután kettő órától, s bár Jakab Elek gárdája több meghatározó játékosára sem számíthatott, hazai környezetben nem lehetett más célja együttesünknek, mint a három pont itthon tartása.

Ehhez képest eléggé beragadtak a mieink a mérkőzés kezdetén, az első húsz-huszonöt percben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, s bár ez sokáig nem hozott helyzeteket, a játékrész derekához érve előbb lábbal, majd kézzel kellett nagyot védenie Pokorni kapusnak ahhoz, hogy ne kerüljenek előnybe a dabasiak. Az első fél óra végéhez közeledve viszont kiszabadult a szorításból a DPASE, előbb dorogi lőtt a kapu fölé ígéretes helyzetből, majd Szepessy került ajtó-ablak ziccerbe egy szépen kijátszott támadás végén, ám hét méteres lövését bravúrral védeni tudta az ellenfél kapusa. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott ziccerért súlyos árat fizettek labdarúgóink, mert a 40. percben kihagyott a hazai védelem, s egy balról a kapu elé ívelt labdát Lucz vágott három méterről a hálóba, így a vendégek egygólos vezetésével vonultak a csapatok a szünetre. A térfélcsere után sajnos még egy perc sem telt el, mikor megduplázta előnyét a Dabas-Gyón, mert egy távoli szabadrúgás után a volt dunaújvárosi Ablonczy csúsztatott tizenhárom méterről a jobb alsóba, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel Jakab Elek legénységét (0-2). Mely természetesen nem adta fel a küzdelmet, ám mivel nem ízlett neki a vendégek kemény játéka, így nem igazán tudott építkezni. Így is megvoltak azonban a lehetőségek a szépítésre, mert a 61. percben Dorogi lövését kellett védenie Megyeri kapusnak, majd Barta lőtt ziccerben a kapu mellé, igaz közben Pokorninak is be kellett mutatnia egy újabb bravúrt. A véghajrában Tóth Ákos közeli fejese is elkerülte a vendégek kapuját, így az erőszakosabb, s a kapu előtt hatékonyabb vendégek sajnos megérdemelten vitték el a pontokat Dunaújvárosból.

Dunaújváros – Dabas-Gyón FC 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Lucz, Ablonczy

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Vadász, Tóth – Dorogi, Varga, Kondor – Novák Zs., Szepessy (Novák, 74.), Kesztyűs. Vezetőedző: Jakab Elek.

Dabas-Gyón FC: Megyeri – Bartucz, Száhl, Gaszner, Molnár (Dunai, 89.), Popovics, Ablonczy (Juhász, 93.), Lucz, Karacs (Szabó, 80.), Hirman, Grabant. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Hajrá Dunaújváros! 
(forrás: dunaujvaros.com)