Pokorni büntetőt védett, Szepessy és Kondor az utolsó percekben lőtt gólt, így fontos, 2-0-s győzelmet aratott a Körösladány otthonában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Idegenben, a Körösladány otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Mivel a két gárda mindössze egyetlen pont különbséggel állt a tabella tizenharmadik és tizennegyedik helyén, így kiélezett, nagy csatára volt kilátás, s a mieink célja természetesen az volt, hogy egy győzelemmel lépjenek meg vetélytársuktól.
Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak, különösen úgy, hogy Jakab Elek vezetőedző Barna, Halász, Markovics, Orczy, Varga, Nagy és Novák játékára sem számíthatott, ugyanakkor az előző meccset eltiltás miatt kihagyó Báló végre visszatérhetett a kezdőbe.

Labdarúgóink mindenképpen szerettek volna javítani az előző heti vereség után, s ennek megfelelő hozzáállással vágtak neki a találkozónak, hamar átvéve a játék irányítását. A mezőnyfölény tehát megvolt, Báló, Szepessy és Dorogi többször megkeverte a vendéglátók hátsó alakzatát, s bár Kondor előtt adódott egy igen komoly lehetőség, a játékvezető megmentette a házigazdákat a bekapott góltól. A Körösladány inkább a kontrákra és a pontrúgásokra rendezkedett be az első felvonásban, ám ezeket jól levédekezték a mieink, így az első negyvenöt perc gól nélküli döntetlennel ért véget.

A térfélcsere után feljebb jöttek a hazaiak is, s a 61. percben nagyon közel kerültek ahhoz, hogy a vezetést is megszerezzék, ám hiába jutottak büntetőhöz kezezés miatt, Pokorni kapus hárította a tizenegyest. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet vívtak egymással a felek, s egészen a véghajáig úgy tűnt, hogy nem is változik az eredmény, ám az utolsó pillanatokban megrázta magát együttesünk, mely Szepessy fejesével megszerezte a vezetést a 92. percben (0-1). A bekapott gól után természetesen kitámadott a Körösladány, s ezt könyörtelenül megbüntette a Dunaújváros PASE, mert a 93. percben egy szép kontra végén Novák Levente passzolt Kondor Kristóf elé, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie, végleg eldöntve ezzel az összecsapást (0-2).

Körösladány – Dunaújváros 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Szepessy a 92., Kondor a 93. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Lakatos, Vadász, – Barta, Dorogi, Tóth, Kondor, Báló – Szepessy, Kesztyűs. Cserék: Szent-Ivány, Héjjas, Áman, Bottlik, Kökény, Novák L. Vezetőedző: Jakab Elek