Két nagy hibából két gólt kapva szenvedett vereséget hazai pályán a Ferencváros II-től a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A tabella negyedik helyén álló Ferencváros második csapata elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, s ahhoz, hogy pontot, netán pontokat tudjon szerezni, elsősorban hozzáállásban kellett előrébb lépnie a kozármislenyi meccséhez képest.

Az akarattal ezúttal nem is volt probléma, ugyanakkor a rendkívül szervezetten játszó fővárosiak ellen ez sajnos kevésnek bizonyult az első félidőben, mert hiába jutottak el rendre a vendégek tizenhatosáig a hazai támadások, ott sajnos elfogyott a tudomány, míg az ellenfél többször is veszélyeztetni tudta Pokorni kapuját. Éppen ezért volt bosszantó, hogy a 27. percben helyzet nélkül is vezetést tudott szerezni a Fradi, miután egy közel harminc méteres beadásra Orosz érkezett határozottabban védőjénél, s a bal alsóba csúsztatott, amivel ki is alakította az első felvonás eredményét (0-1).

A térfélcserét követően is a fővárosiak kezdtek erősebben, ám újabb góljukhoz kellett egy hatalmas dunaújvárosi védelmi hiba, melyből a volt válogatott Leandro adott remek passzt Pócsiknak, aki éles szögből a jobb alsóba lőtte a játékszert (0-2). A második bekapott gól után cserékkel próbálta frissíteni együttesét Jakab Elek, s a találkozó utolsó bő húsz percében már sikerült olykor tényleges fölényt is kialakítani, ám a próbálkozásoknál vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy Oroszi védett, így a Ferencváros második együttese végül 2-0-s sikerrel erősítette meg negyedik helyét a tabellán, míg a DPASE maradt a tizenkettedik pozícióban.

Dunaújváros – Ferencvárosi TC II. 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Oroszi a 27., Pócsik az 54. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Vadász, Varga, Báló (Tóth, 55.), Lakatos (Dorogi, 66.), Kesztyűs (Novák L., 66.), Kondor, Hompót, Szepessy, Novák Zs. (Áman, 79.) Vezetőedző: Jakab Elek.