Nagy csatában, az utolsó húsz percet emberhátrányban játszva ért el gól nélküli döntetlent az Újpest II. elleni találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Három vesztes mérkőzéssel a háta mögött várta az Újpest II. elleni bajnokit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép csoportjában vasárnap délután fél öttől. Jakab Elek gárdája a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy a három pontért nagyon meg kell majd küzdenie játékosainknak a jó erőkből álló fővárosi fiatalok ellen.

A találkozó első negyed órája ezzel együtt igen kiegyenlített csatát hozott, jobbára a mezőnyben birkóztak egymással a felek, s bár mindkét oldanak volt egy-egy biztató elfutása, veszélyt egyik sem jelentett a kapura. A folytatásban sem találtak fogást egymáson a játékosok, az első komolyabb lehetőségre a 27. percig kellett várni, ám Török közeli próbálkozása is messze elkerülte a kaput. A játékrész utolsó tíz percére fölénybe kerültek a vendégek, elsősorban azért, mert nagyon sok labdát elszórtak a mieink, de a fővárosiak is sokat hibáztak a támadások befejezésénél. A 43. percben így is majdnem megszerezte a vezetést együttesünk, ám hiába kapott remek labdát Szepessy, ziccerben is kivárt, s elhagyta a labdát, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A térfélcsere után sem sokat változott a játék képe, mindkét gárda jól megszervezett védekezésből igyekezett támadásokat építeni. Negyed óra elteltével megélénkült a találkozó, mert előbb Mucsányi lövésénél kellett bravúrral védenie Pokorninak, majd Katona fejes kerülte el nem sokkal a hazai kaput. A két újpesti helyzet után viszont átvette az irányítást a DPASE, s bár a mieink egyre többet időztek ellenfelük kapujánál, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 73. percben nagy esélyt kaptak a lila-fehérek, mert a játékvezető kiállította Lakatos Gergőt, ám a dunaújvárosi védelem továbbra is szilárdan állt a lábán, s egészen a meccs véghajrájáig esélyt sem adott a vendégeknek a gólszerzésre. Az utolsó percekben összehozott azért egy ziccert a fővárosi alakulat, de Katona lövése is mellé szállt, így a küzdelmes, nagy csatát hozó meccs végén mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott.

Dunaújváros – Újpest FC II. 0-0

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Lakatos, Vadász, Báló – Dorogi, Tóth (Markovics, 85.), Kondor – Kesztyűs (Barta, 61.), Szepessy, Novák Zs. (Novák L., 90.). Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)