Hiába játszott jól és vezetett két góllal az első félidő után, végül a döntetlenért is meg kellett izzadnia a Dunaújváros PASE labdarúgóinak a Monor elleni hazai bajnokin.

A Majosi SE ellen aratott 3-0-s sikert követően hazai környezetben lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a hatodik helyezett Monor gárdáját látta vendégül a stadionban délután öt órától.

A vendégek igyekeztek igen hamar magukhoz ragadni a kezdeményezést, s bár az első percekben volt egy-két lehetőségük, a DPASE labdarúgói sokkal hatékonyabbak voltak, mert az 5. percben Szepessy bravúros, szöglet utáni fejesével meg is szerezték a vezetést (1-0). A folytatás változatos játékot hozott, melyben nem könnyítette meg a csapatok helyzetét a csúszós talaj sem, de így is bőven akadt dolga a hálóőröknek, akik több bravúrt bemutatva őrizték kapujukat az első húsz percben. Bár a félidő derekához érve kicsit visszább vettek a felek, az első fél óra végén Tóth, aztán Szepessy előtt adódott lehetőség, majd Kesztyűs fejelt kapu mellé. A 36. percben nagy esélyt kapott együttesünk, mert Dorogi harcolt ki jogos tizenegyest, amit Szepessy könyörtelenül be is vágott a bal sarokba, megduplázva ezzel a DPASE előnyét (2-0). Ezzel együtt sem lehettünk azonban nyugodtak a fordulást követően, s a hazai aggodalmakat fokozta, hogy a Monor ismét erősen kezdett, ráadásul a csereként beállt Nicsenko révén már az 55. percben szépíteni tudott az álláson (2-1). A mieink helyzetét tovább nehezítette, hogy a 62. percben egy kakaskodás után Báló Tamás kiállította a játékvezető, így emberhátrányba került Jakab Elek alakulata. A fölénnyel sajnos hamar élni is tudott a monori egylet, de ehhez kellett egy komoly hazai hiba is, mert egy saját térfélen eladott labdából lefordultak a vendégek, s Maka pontos fejesével kiegyenlítettek a 69. percben (2-2). Rettentő nehéz húsz perc várt innentől labdarúgóinkra, s bár egyre nagyobb volt a vendégek mezőnyfölénye, a DPASE jól védekezett, így igazán nagy lehetőséget nem tudott kialakítani az ellenfél. A dunaújvárosi kontrákban viszont több esetben is benne volt a gól, a legnagyobb lehetőség éppen a mieink előtt adódott, de Kesztyűs hiába lőhetett jó helyzetből, nem tudott túljárni Bozsó Antal eszén. A véghajrá komoly izgalmakat hozott, újabb gólt azonban már nem, így legalább az egyik pontot megmentette csapatunk, mely harminc fordulót követően a tizenharmadik helyet foglalja el a bajnoki tabellán.

Dunaújváros  – Monor 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Szepessy az 5. és 36., illetve: Nicsenko az 55., Baka a 59. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta (Markovics, 59.), Hompót, Vadász, Báló – Lakatos, Tóth (Varga Zs., 93.), Dorogi (Kondor, 70.) – Kesztyűs (Áman, 93.), Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

(forrás: dunaujvaros.com)