Két korai góllal győzte le a Kecskemét labdarúgó csapata a Dunaújváros PASE gárdáját az NB III Közép csoportjának ma esti mérkőzésén.

A második helyezett Kecskemét elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III Közép csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután öt órától. Az összecsapás esélyeseinek a vendégek számítottak, ám Jakab Elek vezetőedző bízott abban, hogy bátor, s fegyelmezett játékkal pontot, netán pontokat szerezhet meglehetősen tartalékos együttese. Ehhez képest már a 4. percben megszerezte a vezetést a kecskeméti alakulat, mert egy bal oldali beadás után Kotroczó elé került a labda, aki négy méterről kilőtte a jobb felső sarkot (0-1). A vendégek a folytatásban is kapuja elé szorították labdarúgóinkat, s a 11. percben Károly közeli fejesével megduplázták fórjukat, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel labdarúgóinkat (0-2). Együttesünk nem találták a kecskeméti letámadás ellenszerét, de a 23. percben így is közel kerültek a szépítéshez, ám hiába került jó helyzetbe egy kontra végén Tóth Ákos, tíz méterről nem találta el a kaput. A játékrész derekától kiegyenlített csatát vívtak egymással a felek, kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, de az eredmény nem változott. A térfélcserét követően sem változott sokat a meccs képe, a vendégek nyugodtan játszhattak, míg a mieink hiába próbálkoztak, továbbra sem találták a kecskeméti védekezés ellenszerét. A továbbra is egyenlő erők küzdelmét hozó csatában a 67. perc hozta a legnagyobb helyzetet, de Novák nem találta el fejjel Áman jó beadását, így elmaradt a szépítés. Ahogy a 81. percben, mikor Szepessy került ziccerbe, de Mészáros bravúrral védte a góllövőlistán második csatár tizenegy méteres lövését. A Kecskemét az utolsó tíz percben is stabilan védekezett, s bár a támadásokkal ekkor már nem foglalkozott, nem is kellett neki, mert előnyét megőrizte, s végül 2-0-s győzelemmel távozott Dunaújvárosból.

Dunaújváros – Kecskemét 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Kotroczó a 4., Károly a 11. percben

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Vadász, Áman – Lakatos, Markovics, Dorogi (Barna, 77.), Tóth (Varga, 88.) – Szepessy, Novák Zs.. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)