Nagy küzdelemben, némi játékvezetői ellenszélben szenvedett 2-1-es vereséget Dabason a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Nehéz csata várt a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely a tabellán harmadik Dabas otthonában lépett pályára az NB III Közép csoportjának 31. fordulójában. Bár a mieink legutóbbi három bajnokijukon rendre pontot szereztek, ezúttal a Dabas volt a favorit, ráadásul Jakab Elek vezetőedző Barna, Halász, Nagy és Báló játékára sem számíthatott.

Az már a találkozó elején látható volt, hogy mindkét csapat jól megszervezett védekezésből igyekszik támadásokat építeni, ám a játékosok nagyon fegyelmezetten tették dolgukat, így nem nagyon kerültek helyzetbe a csapatok. Az ismerkedős első negyed órát követően sikerült minimális fölényt kialakítania a hazaiaknak, de helyzetekig ekkor sem jutottak, így Pokorninak sem volt miért játékba avatkoznia. Az első fél óra végén átvette az irányítást együttesünk, mely több ígéretes támadást is vezetett, de az utolsó passzokba sajnos rendre hiba csúszott. A 35. percben a semmiből, de mégis megszerezte a vezetést a Dabas, mert egy beadás után lyukat rúgott az egyik dunaújvárosi védő, s ezt Busa büntette góllal úgy, hogy körülbelül egy méterről kellett a kapuba gurítania (1-0). Tóth Ákos azonnal egalizálhatott volna, de a védőbe püfölte ziccerét, így a szünetre 1-0-s dabasi fórral vonulhattak a felek. A térfélcsere után sem változott sokat a játék, helyzet nélkül a mezőnyben birkóztak egymással a felek. Az 58. percben Ágoston szabálytalankodott brutálisan Tóth Ákossal szemben, a játékvezető azonban csak sárgát adott a hazaiak játékosának, majd pár perccel később egy jogosnak tűnő tizenegyest nem fújt be a mieinknek, így nem volt véletlen a DPASE szakvezetésének méltatlankodása. A 66. percben sajnos tovább növelte előnyét a házigazda, mert egy előreívelt labdára Fritz rajtolt, majd nyomta el Lakatost, s végül a léc alá lőtt (2-0). Nem sokkal később Novák forgácsolta szét a felső lécet szabadrúgásból, majd a 82. percben Áman lőtt hatalmas gólt jó huszonkét méterről, így újra nyílt lett a meccs (2-1). A hátralévő szűk tíz percben azonban hiába próbált meg mindent az egyenlítésért együttesünk, az eredmény már nem változott, így a dabasiak 2-1-es sikerével ért véget az összecsapás.

FC Dabas – Dunaújváros 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Busa a 36., Fritz a 66., illetve Áman a 82. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Lakatos, Vadász, Hompót – Tóth, Markovics, Kondor, Kesztyűs – Szepessy, Novák Zs.. Vezetőedző: Jakab Elek.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)