Hatalmas küzdelemben aratott 2-1-es győzelmet a Vác elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely sorozatban elért harmadik sikerének köszönhetően bennmaradt az NB III-ban.

Akár sorsdöntőnek is beillő meccsre készült a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a szintén a kiesés elől menekülő, vele azonos pontszámmal álló Vác gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban ma este hat órától. Varga Balázs együttese természetesen a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, s szinte legerősebb keretével, ugyanis az eltiltását letöltő Barna Zsolt, valamint Szepessy Róbert is bevethető volt a találkozón. Melyet mindkét csapat meglehetősen bátran kezdett, mert a mieinkhez hasonlóan a váciak sem akartak visszaállni kapujuk elé, igaz az első tíz perc ennek ellenére sem hozott helyzeteket. Az első ziccerre a 13. percig kellett várni, ám hiába vihette egyedül a kapura a labdát Tóth Ákos, tíz méterről leadott lövését bravúrral védte Halasi kapus. Labdarúgóink át is vették az irányítást, ám nem rohanhattak előre fejetlenül, mert oda kellett figyelniük a vendégek kontráira. A 25. percben Báló veszélyeztetett, de az ő próbálkozása sem talált kaput, ám nem sokkal később már nem volt menekvés a váciak számára, mert Tóth Ákos ugratta ki remekül Kondor Kristófot, aki lerázta védőjét, majd öt méterről a kapu jobb sarkába vágta a labdát a 29. percben (1-0). A folytatás is a DPASE fölényét hozta, s bár igazán komoly lehetősége az utolsó negyed órában már nem volt együttesünknek, az eredmény és a játék képe alapján is elégedetten vonulhattak öltözőbe a mieink. Az persze várható volt, hogy az gólkényszerben lévő váciak a folytatásban feljebb jönnek, ám a második felvonás elején magabiztosan akasztotta meg a vendégek támadásépítéseit a Varga-csapat. A 66. percben még közelebb került a győzelemhez csapatunk, mert egy szabadrúgás után Tóth Ákost akasztotta a tizenhatoson belül Kasza Balázs, s mivel a megítélt büntetőt Kondor a bal sarokba vágta, már kettővel ment a DPASE (2-0). Csank János együttese ekkor nyitott nagy hajrát, egyértelműen átvette az irányítást, de a mieink jól védekeztek, így Pokorninak csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia.

A 84. percben azonban nagyon közel került a szépítéshez a váci alakulat, miután Bartát látta szabálytalannak a játékvezető a hazai tizenhatoson belül, ám a volt dunaújvárosi Sóron büntetőjét Pokorni szép vetődéssel hárítani tudta. Három perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, mert a pillanatokkal korábban beállt Koval Viktor védhetetlenül fejelt a bal sarokba, de a hátralévő négy perc már nem volt elég a váciaknak az egyenlítésre, ami azt jelentette, hogy a sorozatban harmadik meccsét megnyerő dunaújvárosi alakulat matematikailag is biztosította bennmaradását a harmadosztályban.

DPASE – Vác FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kondor 2, illetve: Koval.

DPASE: Pokorni – Barta, Vadász, Hompót, Báló – Barna, Dorogi (Szepessy, 85.), Kondor – Kesztyűs, Novák Zs. (Markovics, 90.), Tóth (Kökény, 73.). Vezetőedző: Varga Balázs.