Hiába játszott jól az első félidőben, a másodikban szétesett, s végül háromgólos, 4-1-es vereséget szenvedett a Rákosmente elleni bajnokin a DPASE labdarúgó csapata.

Budapesten, a tabellán tizedik Rákosmente otthonában lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép csoportjának újabb fordulójában, s mivel a mieink mindössze egyetlen ponttal előzték meg a már kieső helyen álló Szekszárdot, így muszáj volt pontot, de inkább pontokat szerezniük ahhoz, hogy ne csússzanak hátrébb a tabellán. Varga Balázs vezetőedző helyzetét nehezítette, hogy Nagy és Kondor sérülés, míg Báló és Szepessy eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére, ám a szakvezetés bízott abban, hogy taktikus, fegyelmezett játékkal képes lesz a győzelemre a kissé tartalékos dunaújvárosi alakulat. Együttesünk a helyzetének megfelelő elszántsággal vetette is magát a küzdelembe, igyekezett hamar magához ragadni a kezdeményezést, s bizony rámenősebben, jobban is játszott ellenfelénél. Sajnos, ami szinte az egész szezonban, az ezúttal is visszaköszönt, a helyzetek kihasználásával komoly gondjai voltak a DPASE játékosainak, így hiába fejelt felső lécet Lakatos, s volt kapussal szembeni helyzete is a dunaújvárosi csatároknak, nem sikerült megszerezni a remélt vezető találatot. A vendéglátók igyekeztek stabilan védekezni, majd abból indítani támadásaikat, s mivel a 39. percben kaptak egy véleményes büntetőt, amit gólra is váltottak, így ők vonulhattak minimális fórral a félidei pihenőre (1-0). A térfélcsere után muszáj volt még inkább ráerőltetnie akaratát vetélytársára a Varga-csapatnak, ám a vendéglátók ezt másként gondolták, s már hatpercnyi játékot követően megduplázták előnyüket, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel labdarúgóinkat (2-0). Varga Balázs cserékkel igyekezett felrázni csapatát, de ez sem jött be, s mikor a 70. percben megszerezte harmadik gólját is a házigazda, gyakorlatilag el is dőlt a meccs (3-0). Főleg úgy, hogy Lakatost a 84. percben kiállította a játékvezető, s az emberfórt hamar ki is használta a házigazda, így hiába szépített Kesztyűs az utolsó percben, a Rákosmente végül sima, 4-1-es sikerrel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Rákosmente FC – Dunaújváros 4-1 (1-0)

Dunaújváros: Pokorni – Lakatos, Vadász, Hompót – Barta (Áman 46.), Barna, Dorogi, Kesztyűs – Markovics (Kökény, 63.), Tóth (Novák L., 77.) – Novák Zs.. Vezetőedző: Varga Balázs

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)