Hiába játszott óriási fölényben, s alakított ki több ziccert is, az utolsó percben kapott góllal ért el 1-1-es döntetlent a Szeged elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Hazai környezetben, a tabella utolsó előtti helyén álló Szeged elleni mérkőzéssel folytatta az NB III Közép csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melynek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy elkerüljön a még nem kiesést jelentő tizenötödik helyről. Bár a csütörtökön vezetőedzőnek kinevezett Varga Balázs nem számíthatott Báló, Markovics és Kondor játékára sem, de a cél nem lehetett más, mint a három pont megszerzése. Labdarúgóink ennek megfelelő elszántsággal is vetették magukat a meccsbe, s már az első percektől igyekeztek átvenni az irányítást, s bár helyzetekig ez még nem vezetett, csak egy-két apróbb lehetőségig, de mindenképp biztató volt a kezdés. A szegediek is igyekeztek beleállni a játékba, ám ez jobbára szabálytalanságokkal sikerült nekik, így a 18. percre már két sárgalapot is begyűjtöttek. A félidő derekához közeledve azonban egyre kiegyenlítettebb lett a játék, s ugyan továbbra is a DPASE játszott némi fölényben, már lehetőségekig sem jutott a vendégek kapuja előtt. A 37. percben nagy lehetőséghez jutottak labdarúgóink, mert Mészáros megkapta második sárgáját is, így emberelőnyben támadhatott tovább együttesünk a vezetés megszerzéséért. Novákék egyből kapuja elé is szögezték vetélytársukat, s bár az első félidő hajrájában még nem, a másodikban már jöttek a ziccerek is. A helyzetek kihasználásával azonban hadilábon álltak a mieink, Tóth Ákos kétszer, Hompót egy alkalommal került helyzetbe, ám egyikkel sem tudtak élni, így csak nem akart megszületni a remélt vezető találat. A 70. percben sajnos jött a fordulat, mert miután a vendégek kapusa szabálytalankodott Szepessyvel, némi szóváltás alakult ki a játékosok között, amiből a mieink csapatkapitánya jött ki rosszabbul, hiszen piros lapot kapott, így odalett az emberfölény. Labdarúgóink ennek ellenére sem álltak le, továbbra is beszorították ellenfelüket, s mivel a 83. percben Novák előbb kiharcolt, majd gólra is váltott egy tizenegyest, végre nálunk volt az előny. A vendégeknek egyből sürgősebb is lett, de nem tudtak odakerülni a hazai kapu elé, egészen a 90. percig, mikor egy baloldali szabadrúgás után Bodor csúsztatta kapura a labdát, melyet Pokorni csak beljebb segíteni tudott, így első lehetőségéből egyenlített a Szeged. A hosszabbítás négy percében még így is megnyerhette volna a meccset a DPASE, mert előbb Novák fejesénél védett bravúrral a vendégek kapusa, majd Áman lőtt nagy helyzetből fölé, ám a helyzetek kimaradtak, így maradt a fájó 1-1-es döntetlen, amivel labdarúgóink továbbra is a tizenötödik helyet foglalják el a tabellán.

Dunaújváros – Szegedi VSE 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Novák a 83., illetve Bodor a 90. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Lakatos, Vadász, Hompót -, Tóth, Barna, Dorogi, Kesztyűs – Szepessy, Novák. Vezetőedző: Varga Balázs.

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)