Hátrányból fordítva aratott nagyon értékes győzelmet a Budapest Honvéd II. otthonában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Idegenben, a tabella negyedik helyén álló Budapest Honvéd második együttese elleni mérkőzéssel folytatta az NB III Közép csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délelőtt tizenegy órától. Az összecsapásnak a házigazdák voltak az esélyesei, ám a győzelmi kényszerben pályára lépő Varga-csapat abban bízott, hogy az Iváncsa elleni hazai siker után újabb győzelemmel tud távolabb kerülni a kieső zónától. A házigazdáknak azonban mások voltak az elképzelései, lényegesen élesebben is vágtak neki a találkozónak, s már a 10. percben megszerezték a vezetést Rácz Balázs találatával (1-0). A bekapott gól után azonnal válaszolhattak volna a mieink, ám előbb Báló szabadrúgása szállt el centikkel a kapu fölött, majd Hompót került ajtó-ablak ziccerbe egy szép támadás végén, de hiába állt szemben már csak a kapussal, nem tudott a hálóba találni. A folytatás változatos küzdelmet hozott, mindkét együttesnek akadtak lehetőségei a gólszerzésre, de vagy az utolsó passzokba, vagy a befejezésekbe csúszott hiba, így egészen sokáig nem változott az eredmény. A félidő utolsó percében azonban végre megtört a mieink gólcsendje, miután Báló szabadrúgását Kondor Kristóf fejelte éles szögből a kapuba, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek. A térfélcserét követően erősebben kezdett a DPASE, majd némi fölénybe kerültek a házigazdák, ám a következő találatot ennek ellenére is a mieink szerezték, mert az 54, percben egy remek kontra végén Novák Zsombor lőtt óriási gólt húsz méterről a jobb felsőbe, így végre nálunk volt az előny (1-2). Három perccel később Kondor került ziccerbe, de hét méterről a kapus lábát találta telibe, majd Tóth Ákos passzát fülelték le a vendéglátók, így nem sikerült növelni a fórt. A fővárosiak igyekeztek átvenni az irányítást, de a Varga-csapat jól védte térfelét, így Pokorni kapusnak csak két távoli lövésnél kellett közbeavatkoznia. Az utolsó percekben egymás után jöttek a felívelt labdák, de ezekkel is megbirkózott a dunaújvárosi védelem, s ez azt jelentette, hogy labdarúgóink nagyon fontos három pontot szerezve jöttek fel a 13. helyre a bajnoki tabellán, igaz, közvetlen vetélytársaik még ma este átrendezhetik a táblázatot.

Budapest Honvéd II. – Dunaújváros 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Rácz a 10., illetve: Kondor a 45, Novák Zs. az 54. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Vadász, Hompót, Báló – Dorogi, Kondor, Tóth (Markovics, 89.) – Kesztyűs, Novák, Kökény. Vezetőedző: Varga Balázs.