Remek védekezéssel, valamint Kesztyűs Máté bombagóljával aratott nagyon fontos győzelmet a listavezető Iváncsa ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A listavezető Iváncsa elleni hazai és végre nézők előtti összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melynek bravúrra, győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy ne csússzon vissza a kieső helyekre az NB III Közép Csoportjában. Nehezítette a mieink helyzetét, hogy Nagy és Kondor sérülés, míg Dorogi, Szepessy és Lakatos eltiltás miatt nem állhatott Varga Balázs vezetőedző rendelkezésére, akinek így meglehetősen felforgatott összeállításban kellett csatába küldenie tanítványait. Akik a tétnek megfelelő leszántsággal vetették magukat a küzdelembe, s az első szűk fél órában bizony nem lehetett megmondani, hogy melyik csapat küzd a bajnoki címért, s melyik a kiesés elkerüléséért. A teljesen egyenlő erők küzdelmében egyik gárda sem nagyon talált fogást a másikon, így a kapusok közül egyedül Pokorninak kellett védenie egy nem túl veszélyes szabadrúgást. Az első fél óra elteltével valamelyest fölénybe kerültek a vendégek, de pár elfutáson és egy távoli lövésen kívül nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így az első felvonás gól nélküli döntetlennel ért véget. A térfélcsere után igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni az Iváncsa, de egy Aradi-szabadrúgáson kívül nem tudták megugrasztani Pokorni kapust. A DPASE stabilan védekezett, de jutott ereje az ellentámadásokra is sőt, a 61. percben egy szépen végigvitt kontra után Kesztyűs cselezte magát lövőhelyzetbe, majd védhetetlenül kilőtte a bal felső sarkot (1-0). Egyből még sietősebb lett a vendégeknek, ám továbbra sem találták a fogást labdarúgóinkon, akik nagyon szervezetten védték kapujuk előterét. Az egyre keményedő csatában a kétszer is kakaskodó Tóth Zoltánt kiállította a játékvezető, így a 82. percben emberelőnybe került a DPASE, mely a véghajrában könnyedén levédekezte a vendégek ívelgetéseit, így nagyon fontos győzelmet aratott a listavezető ellen, amivel megtartotta 15. helyét a bajnoki tabellán.

Dunaújváros – Iváncsa KSE 1-0 (0-0)

Gólszerző: Kesztyűs a 60. percben

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Vadász, Hompót, Báló – Barna, Varga (Markovics, 54.), Tóth (Áman, 76.) – Kesztyűs (Novák L. 89.), Novák Zs., Kökény. Vezetőedző: Varga Balázs

Hajrá Dunaújváros!

(forrás: dunaujvaros.com)