Klubunk megtartotta a rendhagyó, évadnyitó sajtótájékoztatóját. A rendezvény helyszínéül a Dunaújváros Stadion szolgált. Felnőtt együttesünket Varga Balázs vezetőedző, Pokorni Péter, Villám Balázs és Balogh Ádám játékosok képviselték.

Varga Balázs (vezetőedző):

A bajnoki rajtig hat hét állt rendelkezésünkre. Ez időszakban sikerült mindent megvalósítani, amit elterveztünk. Öt felkészülési mérkőzést játszottunk, tartalmasak voltak, elérték a céljukat. Az első időszakban mindenkinek próbáltunk játéklehetőséget biztosítani, így pályára léptek a fiataljaink, és a próbajátékon lévők is. Az utolsó két találkozón pedig már azt a kezdő tizenegyet játszattam, ami az alapcsapat lehet az őszi szezonban. Jónak ítélem a felkészülésünket. Az új játékosoknak nagyon örülök, hiszen sokat erősödtünk az érkezőkkel. Az alapcsapatunkat jobbnak is érzem, mint amikor májusban átvettem az együttest. Szeretnénk még minden csapatrészbe játékost igazolni. Ezen dolgozunk a klub vezetőivel. Ennek ellenére készek vagyunk a vasárnapi mérkőzésre. A most induló bajnokságban nem fordulhat elő, ami az előzőben, hogy a kiesés szélén billegjen a csapat. Szeretnénk minél feljebb végezni, ami az élmezőnyt jelenti. A hétvégén egy kiélezett mérkőzésre számítok. Az alapcsapatunk erősebb, és jobb játékerőt képvisel, mint a Szekszárd. Hazai pályán mindenképpen nyernünk kell. A kezdő tizenegy összeállt, csupán Hegedűs Edvin nem játszhat, aki két mérkőzésre szóló eltiltást hozott magával.

Pokorni Péter (játékos):

– Pozitív érzésekkel készülök a bajnoki rajtra. Komoly erősítések történtek a nyáron, ami nemcsak a játéktudásra vonatkozik, hanem a személyiségekre is. Pálinkás András kapusedzővel kemény munkát végeztünk, és mentálisan is rengeteg segítséget kaptunk. Szeretném átmenteni a tavalyi jó formámat a most induló szezonra is. Izgatottan várjuk a Szekszárd elleni idénynyitót. 

Villám Balázs (játékos):

– Amikor Szolnokra távoztam, egy hullámvölgybe került a karrierem. Egy évig nem igazán találtam magamra. Ezt követően kerültem a Honvédhoz, ahol Marco Rossival sikeresen tudtunk együtt dolgozni. A több játéklehetőség reményében azonban Gyirmótra igazoltam, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen szép éveket töltöttem ott. A sors azonban úgy akarta, hogy visszakerüljek Dunaújvárosba. Jó érzéssel tölt el, hogy újra itt lehetek.

Balogh Ádám (játékos):

– Gárdonyban még ifjúsági korú voltam, de már folyamatosan építettek be a felnőttcsapatba. Öt és fél év után azonban váltottam, és a III. Kerülethez igazoltam. Szerettem volna szintet lépni, ami sikerült is, hiszen NB III.-as bajnok lettem. Azonban nem kaptam annyi játéklehetőséget, ami fontos lenne egy fiatal játékos számára, így a váltás mellett döntöttem. Nagyon örülök neki, hogy ismét Dunaújvárosban lehetek, hiszen itt az első megbeszélésektől kezdve éreztem azt a bizalmat, ami a közös munkának alapja. Remélem, teljesítményemmel tudom segíteni a csapatot.

Köszönjük a sajtó munkatársainak, hogy megjelentek.

Mindörökké Dunaújváros!