Jakab Dávid neve nem lehet ismeretlen a dunaújvárosi szurkolóknak, ugyanis a gárda tagja volt a 2013/14-es sikerkorszakban, amikor az első osztályba jutott csapatunk. Dávid ötvenegy mérkőzést játszott együttesünk színeiben. Dr. Dobos Barna klubigazgató elmondta: nagyon örül Dávid érkezésének és bízik abban, hogy játéktudásával hozzájárul a célok éléréséhez. 

Régi-új igazolásunk természetesen válaszolt honlapunk kérdéseire.

Szép sikereket értél el nálunk. Hogyan emlékszel vissza ezekre az időkre?

 – Sok idő eltelt mióta eligazoltam Dunaújvárosból, szinte gyerek voltam mikor ide jöttem. Eszméletlenül erős és jó csapathoz tartozhattam akkor, ahol egyértelműek voltak a célok és az elvárások is. Az a szezon, mikor a másodosztályba voltunk szó szerint egy csoda volt, nem csak a feljutás és az egész év, hanem csapat és a szakmai stáb elszántsága is. Minden összejött akkor nekünk, mondhatjuk úgy is, hogy minden „klappolt”. Belegondolva nem is lehetett volna más hozzáállása egy olyan csapatnak, melynek a csapatkapitányát Böőr Zoltánnak hívták. Itt lettem első osztályú játékos, sokat tanultam az idősebb játékosoktól, három év alatt ellestem mindent melyet hasznosnak láttam. Azt a három évet egyszerűen képtelenség elfelejteni, sajnos nem mindenki élheti át azt, hogy egy klub ilyen rohamos ütemben fejlődik. Néha elgondolkozok azon is, hogyha egy picit több szerencsénk van, akkor a bennmaradás is meglehetett volna. Összességében órákat tudnék mesélni az itt töltött időről és a társakról, erős személyiségekből állt a csapat. Rengeteg jó játékost és embert ismertem meg, a siker kulcsának mégis azt tartom, hogy mindig mindenki egyet akart: győzni! Távozásom után ahol megfordultam, mindig mosolyogva és büszkén beszéltem arról, hogy átéltem ezt a csodás időszakot Dunaújvárosban.

Milyen érzésekkel tértél vissza hozzánk?

– Többször megfordultam ellenfélként itt a stadionban, mindig különleges érzéseim voltak Dunaújvárossal kapcsolatban. Kicsit furcsállom, de ahogy beléptem az öltözőbe és vége lett az első edzésemnek, már boldog voltam: felhőtlen öröm van bennem, hogy visszatérhettem. Most már nem egy gyerek állított be a nagyok közé, komoly célokkal érkeztem.

Milyen célokat tűztél ki magad, s a csapat elé?

– Természetesen komoly célokkal és sok tapasztalattal tértem vissza. Szeretném, hogy minél jobban szerepeljünk a bajnokságban, remélem oroszlánrészt tudok majd vállalni a munkában. Láttam a fiúkat játszani, s őszintén szólva egyből szembe tűnt: ez a csapat igen is nagyon szép és versenyképes futballt játszik. Minél előbb szeretném visszanyerni a megfelelő erőállapotomat és hasznos tagja lenni a csapatnak. Nagyon várom, hogy újra dunaújvárosi színekben pályára lépjek! Hajrá Dunaújváros!

 

Dávidot nagy szeretettel fogadtuk: reméljük szép sikereket érünk el együtt újra!

Mindörökké Dunaújváros!