Alaposan megszenvedett a remekül védekező Szekszárddal, de Novák Zsombor duplájának köszönhetően szoros győzelemmel vágott neki a bajnoki szezonnak a DPASE labdarúgó csapata.

Hazai környezetben, a Szekszárd elleni találkozóval kezdte meg az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma este fél hattól. Varga Balázs együttese egyértelműen a győzelem reményében lépett pályára, s ennek megfelelő elszántsággal kezdte is a találkozót, s ha Tóth Ákos passz helyett lőtt volna ziccerben, már az 5. percben meg is szerezhette volna a vezetést. A helyzet azonban kimaradt, a vendégek ráadásul rendezték is védekezésüket, így hiába játszott továbbra is mezőnyfölényben együttesünk, szűk húsz percig nem tudott helyzetet kialakítani ellenfele kapuja előtt. Elég volt azonban egy villanás ahhoz, hogy megváltozzon a játék képe, mert a 34. percben Tóth Ákos kapott remek kiugratást, s mivel ziccerben felborították a 16-oson belül, mi büntetőt, a szabálytalankodó Rácz piros lapot kapott. A jogos tizenegyes Novák Zsombor magabiztosan gólra is váltotta, s mivel a hátralévő tíz percben már nem változott az eredmény, igen biztató helyzetből várhattuk a második felvonást (1-0). A térfélcsere után azonban nagyon bátran vetette magát csatába a szekszárdi alakulat, s még hat perc sem telt el a második félidőből, mikor egy óriási védelmi hiba után Péter egy szép átlövéssel egyenlíteni tudott (1-1). A bekapott találat után nagyon idegesen, sok hibával játszottak a mieink, az újabb góltól a felső léc mentette meg focistáinkat, szóval volt miért izgulni a véghajrához közeledve. Az utolsó húsz percben ismét beszorította ellenfelét a Varga-csapat, s Novák Zsombor remek fejesgóljával a 75. percben újra visszavette a vezetést (2-1). A vendégek ekkor sem adták fel, az utolsó percekben akár egyenlíthettek is volna, de elhibázták ziccerüket, így a DPASE, ha nehezen is, de itthon tartotta a nagyon fontos három pontot, s jó hangulatban várhatja a hódmezővásárhelyi folytatást.

Dunaújváros – Szekszárd 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Novák 2, illetve Péter 

Dunaújváros: Pokorni, Molnár, Báló, Novák, Dorogi, Villám, Kesztyűs, Hompót, Balogh, Tóth (Szepessy, 66.p), Barna. Vezetőedző: Varga Balázs.