Hiába a rengeteg ziccer, “csak” döntetlent ért el a forduló előtt még listavezető Kozármisleny ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A bajnokságot két győzelemmel kezdő, az elmúlt két fordulóban még gólt sem kapó Kozármisleny elleni hazai összecsapással folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma este fél hattól. Varga Balázs tanítványai a győzelem reményében vágtak neki a találkozónak, méghozzá lényegesen erősebben ellenfelüknél, s ha Kesztyűs jobban céloz egy szép szöktetés után, már a 7. percben megszerezte volna a vezetést együttesünk. A folytatás is egyértelmű dunaújvárosi fölényt hozott, s ugyan Pokorninak is akadt védeni valója, a következő komolyabb hazai lehetőségnél a felső léc mentette meg a vendégeket a kapott góltól. A rekkenő hőségben lejátszott első félidő ivószünete után kezdett valamelyest magára találni listavezető, mely a 29. percben némi meglepetésre egy sikeresen végigvitt kontra után Turi éles szögből leadott pontos lövésével a vezetést is megszerezte (0-1). Sokáig nem kellett azonban szomorkodnia a hazai drukkereknek, mert a 41. percben Balogh remek kiugatásával Kesztyűs lépett ki újra, s mivel ezúttal jól gurította el a kifutó kapus mellett a játékszert, 1-1-es állással vonultak pihenőre a felek. A térfélcserét követően valósággal kapuja elé szögezte ellenfelét a DPASE, mely sorozatban alakította ki ziccereit, ám hiába került a kapussal szembe Kesztyűs, Tóth és Balogh is, rendre rossz megoldásokat választottak a háló előtt, így nem sikerült megszerezni a remélt vezetést. Együttesünk óriási fölényben játszott továbbra is, az 55. percben újra Kesztyűs, a tíz perc elteltével Balogh került ismét ajtó-ablak helyzetbe, ám ahogy korábban, úgy ezúttal is a vendégek kapusa nyerte a párbajokat. Az újabb ivószünet után cserékkel igyekezett rendezni sorait a Kozármisleny, s bár egy-két alkalommal ők is eljutottak a hazai kapuig, Porkoninak továbbra sem kellett komoly bravúrt bemutatnia az eredmény őrzéséért. Az utolsó húsz percben Balogh és Novák is gólt szerezhetett volna, ám helyzetek továbbra is kimaradtak, s mivel egyetlen lehetőségüket kihagyták a vendégek is a 86. percben, így a mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget, aminek a játék képe és a helyzetek alapján egyértelműen a Kozármisleny örülhetett jobban.

Dunaújváros – Kozármisleny 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Kesztyűs a 41., illetve Turi a 29. percben

Dunaújváros: Pokorni, Villám, Molnár, Hegedűs, Báló, Dorogi (Papp, 76.), Balogh, Barna, Tóth Á. (Szepessy, 82.), Kesztyűs, Novák. Vezetőedző: Varga Balázs.