Klubunk megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját, ahol több témát is érintettünk.

Felnőtt együttesünk kilenc forduló után veretlenül, a tabella harmadik helyén áll. Legutóbb a Ferencváros ellen arattunk nagyszerű győzelmet idegenben. Vasárnap újra hazai környezetben lépünk pályára, de akkor már az ESMTK csapata lesz az ellenfelünk. Varga Balázs vezetőedző és a gárda alapember, értékelte a legutóbbi győzelmet, illetve mondta el várakozásait a következő fordulóval kapcsolatban.

Szakvezetőnket és játékosunkat a sajtó munkatársai kérdezték.

 

Varga Balázs értékelte a Ferencváros II. elleni győzelmet:

– A játékunk hatékonyan működik, folyamatosan fejlődünk. A Ferencváros második csapata ellen például egy új támadóformációt próbáltunk ki, s ez véleményem szerint bevált. Hétről-hétre fejlődünk valamiben, most már sokkal masszívabbak voltunk a védekező- és a támadó pontrúgásoknál is. Fontos szerepe volt a középpályán Papp Máténak, ugyanis az ország egyik legjobb játékosát, Franck Bolit kellett hatástalanítania. Bátran mondhatom, hogy jól semlegesítettük és nem hagytuk, hogy komoly szerepet vállaljon: ha jól emlékszem talán egy kapura tartó fejese volt. Jól kezdtük a mérkőzést, egyből ziccert dolgoztunk ki. Kiválóan működött a begyakorolt letámadás is, fájdalom megint csak a sok kihagyott helyzet végett lehet bennünk. A realitás talaján maradok, ezért mondom azt, hogy Pokorni Péter nagyon komoly teljesítményt nyújtott, ugyanis ellenfelünk is dolgozott ki lehetőségeket.

Papp Máté is értékelte a hétvégi diadalt:

– Szeretem a kihívásokat, talán az egyik legnagyobb most volt, ezen a hétvégén: Boli semlegesítését szépen megoldottuk a védelemmel. Minden ismerősömnek mondtam, aki szereti focit, hogy nézzen meg egyszer minket, ahogy a mi csapatunk játszik. Büszkén mondhatom, hogy egy igazi futballélmény. Volt szerencsém játszani magasabb osztályba, s nem sok helyen váltattuk így fel ezt a fajta, eredményes és kezdeményező játékot. Roppant egyedi futballt játszunk, főleg ebben az osztályba. A gólom volt a „hab a tortán”, ugyanis egy újonnan begyakorolt pontrúgás után született, nagyszerű érzés volt újra dunaújvárosi színekben gólt szerezni tétmérkőzésen. Véleményem szerint az edzésen tapasztalt munka tükröződik, nagyszerű a szakmai stáb és mindenki pozitívan áll bele a lehetőségekbe.


Vezetőedzőnk várakozásai a következő mérkőzéssel kapcsolatban:

– Az ESMTK egy masszív, erős közép csapat. Régóta követem a gárdát, ha jól emlékszem nem olyan rég a Keleti csoportban közel voltak egy bajnoki címhez is. Vezetőedzőjüket jól ismerem, „meccseltünk” már egymás ellen: tudom, hogy mindig egy stabil csapatot próbál építeni. A keretük megfiatalodott, ráadásul az osztály egyik legjobb hálóőre az ő kapujukat védi. Mindegyik mérkőzés nehéz, ugyanis úgy ahogy mi is, úgy az ellenfeleink és készülnek a játékunkból. Mindegyik csapat különféle taktikával érkezik hozzánk, s többnyire inkább védekező felfogásban. Elől, hátul és labdabirtoklásban is tökéletesen kell játszanunk, ugyanis nem lesz egyszerű feltörni őket, de ha mindaz mit elterveztünk sikerülni fog, akkor győztesen tudjuk elhagyni a pályát. Az öltözői hangulat kiváló, ezt az mutatja, hogy aki kimarad a kezdőcsapatból azt motiválja a döntés, s még jobban akar teljesíteni. Természetes dolognak tartom azt, ha valaki ideges ha lecserélik, vagy esetleg nem tagja a kezdőcsapatnak, mindannyian voltunk aktív labdarúgók, s bennünk is ilyen érzéseket váltottak ki ezek a döntések. Természetesen nem engedjük, hogy ezek a kisebb feszültségek átbillenjenek a ló túl oldalára, de hangsúlyoznám, hogy ilyen problémánk nincs, s ha lenne is azonnal kezelnénk azt. A legvégén annyit mondanék, hogy nagyon jó érzés, hogy pozitív a visszajelzés a csapatról. Örülnék, ha minél több néző lenne a mérkőzéseinken, ugyanis ez rettentő nagy segítség nekünk!

 

Papp Máté elszántan várja az újabb megmérettetéseket:

– Először is azzal kezdeném, hogy a fogadtatásom pozitív volt. Az évek alatt végig jó volt a kapcsolatom Dr. Dobos Barnával, és a felvázolt tervek, koncepciók rendkívül motiválnak. Az imént is említettem, hogy a szakmai stáb nagyon felkészült és profi: ezzel a játékkal, amit építettünk bármit el tudunk érni! Hinnünk kell magunkban és az álmainkban, ugyanis csak akkor tudunk megvalósítani mindent. A beilleszkedésem gördülékeny volt: például megemlíteném Molnár Sándor személyét, akivel eddig sem ellenfélként, sem csapattársként nem játszottam és mindezen dolgok ellenére rendkívül jó kapcsolatot alakítottunk ki egymással. Igazándiból az öltöző hibátlan, nincsenek klikkesedések és mindenki megtalálta az a közös hangot a másikkal. Mondhatom úgy is, hogy egy felé húzza mindenki azt a bizonyos hajót. Vasárnapról semmi különöset nem szeretnék mondani: mérkőzésnap – ünnepnap, azaz három pont! Hajrá Dunaújváros!

 

Hajrá Dunaújváros! Hajrá Dunaújváros PASE!