Izgalmas csatában játszott 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd II. elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III. Közép csoportjának 8. fordulójában. A tabella harmadik helyén álló Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a negyedik Budapest Honvéd II. elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit ma délután négy órától.

Varga Balázs együttese a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, ennek megfelelő elszántsággal, s bár az első negyed órában egyértelműen irányította is a játékot, ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg a négy légióssal felálló vendégek ellen. A játékrész derekához érve egyre kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, s bár komoly ziccerek egyik csapat előtt sem adódtak, volt azért védeni valója a kapusoknak, akik közül Pokorninak kellett egyszer bravúrt bemutatnia a barbadosi válogatott Gale szabadrúgásánál. A második etapot a vendégek kezdték élesebben, s ez sajnos az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert az 52. percben Gale beívelésénél kicsit elszámolták magukat a dunaújvárosi védők, s ezt Benczenleitner használta ki szemfülesen, s a hosszú sarok mellől a kapuba pöckölte a labdát (0-1). Nem késett szerencsére sokat a DPASE válasza sem, mert az 58. percben a születésnapos Dorogi Renátóval szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, s megítélt büntetőt Balogh Ádám nagy erővel a kapu közepébe vágva kiegyenlített (1-1). A gyors gólváltás után rendkívül változatos lett a játék, hol a mieink, hol a vendégek előtt adódtak ziccerek, ám a befejezéseknél vagy a csatárok hoztak rossz döntéseket, vagy a kapusok védtek bravúrral, így nem változott az eredmény. A véghajrában nagyon szétszakadt a pálya, a DPASE támadott, míg a vendégek rendkívül veszélyesen kontráztak, de hiába alakított ki mindkét csapat két-három ajtó-ablak ziccert is, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így maradt az 1-1-es döntetlen, amivel a mieink maradtak a tabella harmadik helyén.

Dunaújváros – Budapest Honvéd II. 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Balogh az 59., illetve: Benczenleitner az 52. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Báló, Molnár, Hompót, Villám, Dorogi (Papp, 71.), Barna, Balogh (Székely, 87.), Kesztyűs (Jakab, 46.), Tóth Á. (Szepessy, 71.), Novák. Vezetőedző: Varga Balázs.