Bár az első félidőben vezetést szerzett, s a meccs nagyobbik részében jobban játszott ellenfelénél, nem tudott nyerni Dabason a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A hatodik helyezett Dabas otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától. A listavezető Varga-csapat bizakodva, a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, méghozzá igen erőteljesen, mert rögtön a kezdés után magához ragadta az irányítást. Labdarúgóink egyértelmű fölényben játszottak, s a 20. percben nagy esélyt kaptak a gólszerzésre is, ám hiába jutott tizenegyeshez a DPASE, Báló remekül helyezett lövését a hazaiak hálóőre, Hermány Bence óriási bravúrral hárítani tudta. A kihagyott büntető szerencsére nem vetette vissza a mieinket, s a 37. percben meg is született a megérdemelt vezetés, miután Novák passzából Tóth Ákos lőtt nagy erővel a léc alá (0-1). A félidő történéseihez még hozzátartozott, hogy Báló Tamás a 42. percben megsérült, így helyére Hompót Dániel állt be a folytatásra. A második felvonásra is megmaradt a mieink mezőnyfölénye, de mivel lehetőségeivel nem tudott élni együttesünk, idővel a hazaiak is egyre bátrabbá váltak. Varga Balázs cserékkel igyekezett frissíteni együttesén, ám a helyzetek kihasználásával meggyűlt a baja a dunaújvárosi játékosoknak, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a 77. percben egy szabadrúgás után a volt dunaújvárosi Maka Alex találatával egyenlített a házigazda (1-1). A hátralévő szűk negyed órában igyekezett visszavenni a vezetést a DPASE, ám a dabasiak jól védekeztek, így az eredmény már nem változott, s végül mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott. Ennek azért inkább a hazaiak örülhettek jobban, ugyanis Makó és a Kozármisleny sikere miatt együttesünk visszacsúszott a tabella harmadik helyére, igaz hátránya mindössze egy pont a makói gárda mögött.

FC Dabas – Dunaújváros 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Maka a 77., illetve: Tóth a 37. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Villám, Molnár, Hegedűs, Báló (Hompót, 42.) – Barna, Dorogi (Papp, 55.), Balogh (Jakab, 74.) – Kesztyűs, Novák, Tóth (Szepessy, 74.). Vezetőedző: Varga Balázs.