Mai napon klubunk megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját. A rendezvényen Tóth Árpád asszisztensedző és Szepessy Róbert játékos képviselte felnőtt együttesünket.

Együttesünk legutóbb a Gerjen otthonában lépett pályára, mint tudjuk nagyarányú győzelmet értünk el. A csapat fejben már a Balassagyarmat elleni mérkőzésre koncentrál: és ez így is van rendjén! Honlapunk megkérte a csapat képviselőit, hogy értékeljék a győzelmet, s mondják el várakozásaikat a hétvégi rangadóval kapcsolatban is.

Árpitól és Robitól a sajtó munkatársai is kérdeztek.

Hogyan értékeled a hétvégi győzelmet?

Azt gondolom bármelyik mérkőzésen kiszakadhatott volna a gólzsák, kivéve a legutóbbi hazai mérkőzésünkön az ESMTK ellen. Az összes fordulóban benne volt, hogy sok gólt rúgjunk: hét találatot szerezni osztálytól, szinttől és ellenféltől függetlenül egy szép dolog. Le a kalappal a fiúk előtt, már a bemelegítés alatt is láttam, hogy jól – mondhatni profin – állnak ehhez az összecsapáshoz is.

Robi is értékelt a gerjeni győzelmet, s kitért idei szerepére is:

Abszolút jogos a felvetés, erről már rég beszélnünk kellett volna. Aki élsportoló az tudja, hogy ez a helyzet mindenkinek nehéz. A tavalyi szezon volt egyénileg életem szezonja, most sokkal fontosabb az, hogy a csapat legyen előtérbe, jelenleg ez a legfőbb prioritás. Epizód szereptől függetlenül próbálom magam felkészíteni hétről-hétre: mutatni és bizonyítani azt, hogy bármikor lehet rám számítani. A Gerjen elleni mérkőzésen kezdenem kellett – több sérült és beteg volt -, minden tiszteltem a társaimé, akik maximálisan segítettek és kiszolgáltak. Az elmúlt két fordulóban nem jutottam szóhoz, ettől eltekintve próbáltam a legjobbamat nyújtani. Éreztem, hogy ez egy gólgazdag mérkőzés lesz és tudtam, gólt kell szereznem magam és a legfőképpen a csapatom miatt! Nehezen született meg a találatom, előtte inkább az előkészítésben vettem ki a részem. Jakab Dávid és Báló Tamás addig játszott egy szituációt, míg a végén csak be kellett passzolnom az üres kapuba a labdát. Pozitívan értékelem, de már inkább a Balassagyarmatra koncentrálunk.

Mit vársz a Balassagyarmat elleni mérkőzéstől?

A heti tendencia nem változik, ugyanúgy készülünk, mint eddig. Ismerjük a Balassagyarmat erősségeit és gyengéit: csak magunkkal foglalkozunk és azzal, hogy hibáinkat kijavítva megnyerjük a mérkőzést. Hetek óta folyamatosan gyakorlunk támadásban olyan bontásokat – akár a szélén, vagy a középen -, amivel fel tudjuk törni a gyarmatiak masszív védekezését. Biztos vagyok abban, hogy a helyzeteink megint meglesznek, minél előbb gólt kell rúgnunk, csak így fogjuk tudni eldönteni az összecsapás végkimenetelét. Láthatjuk, hogy a csapatunk szép és eredményes játékot játszik, ez a heti munkának és a hozzáállásnak köszönhető.

Játékos fejjel milyen várakozásaid vannak a hétvégi összecsapással kapcsolatban?

Véleményem szerint az előző időszakokhoz képest, valóban egy olyan társaság lettünk, amire igazán büszkék lehetünk. Miután körbe nézek az öltözőbe még a mai napig megakad a szemem egy-két minőségi játékoson: könnyebb mindenkinek érvényesülni egy ilyen csapatban. A játékunk eredményes és nagyszerű, sok olyan spíler van, aki nagyszerűen érti a dolgát. Kiemelném Balogh Ádám személyét – habár sajnos velem még nem rúgatott gólt -, de olyan labdákat tud adni, amik szinte már szólnak a játékosokhoz: rúgj be! Nem csak tizenegy jó képességű játékosunk van, a kispadon is hasonló erőkkel bíró emberek ülnek, így könnyebb változtatni is. Az imént felsorolt dolgoknak ki kell domborodni az összes mérkőzésen. Tudjuk, hogy a Balassagyarmat masszív és kevés gólt kapott, de a Dunaújvárosnak idén olyan csapatnak kell lennie, aki ezt felül tudja írni, s győzni tud!

Hajrá Dunaújváros! Hajrá Dunaújváros PASE!