A mai délután folyamán, klubunk megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját. Felnőtt együttesünket Tóth Árpád asszisztensedző és Pokorni Péter hálóőr képviselte.

Felnőtt csapatunk rendkívül fontos mérkőzést nyert meg Makón. Hosszú még a bajnokság és a földön kell maradnunk egy ilyen siker után, de természetesen boldogan gondolunk vissza a Makói pillanatokra. A csapat már testileg és lelkiekben is a hétvégi, Vác elleni hazai összecsapásra koncentrál. A gárda képviselőit megkértük, értékeljék a győzelmet és ismertessék várakozásaikat a soron következő bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban.

Árpitól és Petitől a sajtó munkatársai kérdeztek.

Hogyan értékeled a Makói győzelmet?

A labdarúgás egy olyan sport, melyben benne van a vereség. A legfontosabb az, hogy a Makó ellen visszaszereztük azokat a pontokat, miket a Balassagyarmat ellen elvesztettünk. Kiemelném, hogy amit a csapattól kertünk, azt százszázalékosan visszakaptuk. Egy rossz talajú pályán játszottunk, amin kevésbe lehetett focizni, ettől függetlenül megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt. A felfogásunk annyiban változott, hogy próbáltunk tudatos kontrajátékot játszani. A balszerencsés kiállítás után sem történt semmi, megbeszéltük kinek-mi a dolga, így továbbra sem talált rajtunk fogást a Makó. Pokorni Péter rettentő fontos személye a csapatunknak, ezt bizonyította most is: ellenfelünk egyetlen komoly lehetőségét bravúrra hárítani tudta. Különösebb varázslat nincs, a csapat és a szakmai stáb egymásra talált, minden jól működik. A győzelmet Varga Balázsnak ajánljuk, aki fizikailag rettentően hiányzik a csapat mindennapjaiból.

A kapuból milyen volt átélni egy újabb nagyszerű sikert?

Évek óta hangsúlyozom, hogy az öltözői hangulatra nem lehet panasz, ebben is sikerült egyet előre lépnünk. Jó játékosok érkeztek a kerethez, akiket rendkívül jól sikerült beépíteni. Összképében minden rendben a csapattal, bizakodóak vagyunk a jövővel kapcsolatban. Egy olyan szakmai stáb van a csapat mellett, akik a profizmust képviselik. Nem szeretek visszatekinteni mérkőzésekre, de elég ha azt mondom: a Makói siker titka az volt, hogy már a vasárnapi – vesztes – találkozó után fél órával mindenki azt várta, hogy induljunk Makóra.

A stáb mit vár a Vác elleni mérkőzéstől?

– Jakab Dávidnak meghúzódott a térdszalagja, az ő sorsa a napokban fog eldőlni. Papp Máté kiállítás miatt nem lesz az együttessel, tehát mondhatjuk: nem lesz teljes a keret. Arra a kérdésre, hogy lesz-e változás, már válaszoltam is, sajnos elkerülhetetlen. Ismerjük a Vác játékát, tudjuk mit szeretnének majd elérni, folyamatosan konzultálunk a Balázzsal ez ügyben is. Itthon kell tartanunk a három pontot, ez nem is kérdés. Csank Jánosból kiindulva biztos, hogy masszív és stabil csapatról van szó. Hozzátenném, soha nem esünk abba a hibába, hogy bárkit is lebecsüljünk a tabellán elfoglalt helye miatt.

Milyen érzésekkel készül az öltöző a hétvégi összecsapásra?

– Minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, zajlik a hétközi munka, ami pénteken kanyarodik a célegyenesbe. Ahogy az imént említettem a stáb profi: nagyon jól felkészültünk példának okáért a Makóból is. Eddig az összes fordulóban megtaláltuk a csapatoknak a méregfogát, melyet nagyátlagban ki is tudtunk húzni. Már néztünk nem egy, s nem kettő Vác mérkőzést, edzésen már specifikusan foglalkoztunk is a velük. Személyesen a mérkőzésre készülés egy babona, szokásos szeánsz, ugyanaz a vacsora és mehet is a foci!

 

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a tizennegyedik forduló vasárnap délután egy órakor lesz megrendezve. A találkozó helyszíne a Dunaújváros Stadion lesz. Várunk mindenkit a Vác elleni mérkőzésre is, szurkoljunk együtt csapatunknak!

Hajrá Dunaújváros! Hajrá Dunaújváros PASE!