Három büntetőből kettőt kihagyva játszott 2-2-es döntetlent a Vác elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután.

Hazai környezetben, a Vác elleni találkozóval folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától, s ugyan Varga Balázs együtteséből Jakab, Papp, Villám és Hegedűs is hiányzott sérülés, vagy betegség miatt, hazai oldalon nem lehetett más a cél, mint a győzelem megszerzése. Labdarúgóink ennek szellemben is kezdték a találkozót, korán mezőnyfölénybe kerültek, s türelmes játékkal próbálták átjátszani a védekezésre berendezkedő váciakat. Az első lehetőség a mieink előtt adódott, de Szepessy remek lekészítését Novák a kapu fölé vágta, majd nem sokkal később Pokornit mentette meg a felső léc egy váci szabadrúgás után. Az ellentámadásból Novák lódult meg, s mivel a 16-oson belül fellökték, tizenegyeshez jutott a DPASE, ám Balogh alaposan túlhelyezte a lövést, s a bal kapufa mellé lőtte a büntetőt. A kihagyott lehetőség után sajnos nagyon idegessé, kapkodóvá vált a mieink játéka, rengeteg volt a hiba, a rossz passz, így a vendégek stabil védekezése ellen még a helyzetbe kerülésre sem volt esély a félidő végéig. A második etap elején hiába igyekezett ismét ráerőltetni akaratát együttesünk a vendégekre, az 52. percben Tóth remek lefordulása után a kapu közepébe vágta a játékszert, így némi meglepetésre a Vác szerezte meg a vezetést (0-1). Egyből magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a házigazda, s az 58. percben Tóth Ákost sodorták el a tizenhatos vonalánál, a játékvezető újabb büntetőt ítélt, s mivel ezt Szepessy már gólra váltotta, így kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokkal később sajnos jött az újabb fordulat, mert 63. percben egy látványos váci szabálytalanságot engedett tovább a játékvezető a dunaújvárosi tizenhatoson belül, amit köszöntek is a vendégek, s Mertse találatával ismét magukhoz ragadták az előnyt (1-2). Muszáj volt még feljebb jönnie a mieinknek, ám hiába jutott újabb tizenegyeshez a DPASE a 79. percben, Szepessy második próbálkozását már védeni tudta a vendégek hálóőre. Ami nem ment tizenegyesből, az szerencsére összejött akcióból, mert a csereként beállt Székely remek beadása után Szepessy csúsztatta dorogi elé a labdát, aki öt méterről nem hibázott, így az utolsó tíz percben újra a győzelemért támadhatott csapatunk. Erre is megvolt a lehetőség, ám a 84. percben Novák beadásáról centikkel maradt le Szepessy a kapu torkában, s mivel a hátralévő időben már eredményesen húzták az időt a vendégek, így maradt a döntetlen, amivel érthetően a váciak lehettek sokkal elégedettebbek (2-2).

Dunaújváors – Vác FC 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Szepessy az 59., Dorogi a 81., ill. Tóth L. az 52., Mertse a 63. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Báló, Molnár, Hompót, Dorogi, Barna, Balogh, Kesztyűs (Székely, 75.), Tóth, Novák, Szepessy. Vezetőedző: Varga Balázs (Megbízott edző: Pálinkás András)