Az utolsó húsz percet emberhátrányban játszva aratott 1-0-s győzelmet a Makó elleni rangadón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában.

A második helyezett Makó otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a tabellán harmadik Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Mivel a két gárdát mindössze kettő pont választotta el egymástól a találkozó előtt, a mieink célja nem lehetett más, mint a győzelem megszerzése, hiszen ezzel megelőzték volna ellenfelüket a bajnokságban. Varga Balázs együttese ennek szellemében vágott neki az összecsapásnak, igyekezett hamar magához ragadni a kezdeményezést, melyekből már az első negyed órában akadtak helyzetei is. Ezek azonban még kimaradtak, ám a 21. percben már nem volt kegyelem, mert a csapat házi gólkirálya, az eddig hét találatnál járó Novák Zsombor egy szép támadás végén mattolta a hazaiak hálóőrét, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (0-1). Pár perccel később Novák újabb találatnak örülhetett, s bár ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető, az egygólos fór a félidő végéig így is kitartott. A térfélcsere után valamivel erősebben kezdtek a vendéglátók, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani a dunaújvárosi kapu előtt, mert együttesünk nagyon stabilan védekezett. A játékrész derekához közeledve nagyot változott a játék képe, mert Papp Mátét azonnali piros lappal kiállította a játékvezető egy szabálytalanság után, így emberhátrányban kellett óvni a vezetést a hátralévő bő húsz percben. Labdarúgóink azonban ezt a feladatot is megoldották, így 1-0-s győzelmet aratva hozták el a három pontot Makóról, amivel feljöttek a bajnoki tabella második helyére.

Makó FC – Dunaújváros 0-1 (0-1)
Gólszerző: Novák a 21. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Villám, Molnár, Hegedűs, Báló – Barna, Dorogi (Székely, 56.), Papp – Tóth, Novák (Szepessy, 83.), Balogh (Kesztyűs, 71.). Vezetőedző: Varga Balázs.