Kiütéses, 7-1-es győzelemmel hozta el a három pontot a Gerjeni SK otthonából a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a harmadosztály ma délutáni fordulójában.

A tizenhatodik helyezett Gerjeni SK pályáján folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután három órától. Varga Balázs együttese egyértelműen a siker reményében vágott neki idei tizenegyedik bajnokijának, méghozzá remekül, ugyanis a kezdeti fölény hamar meg is hozta a vezető találatot Jakab Dávidnak köszönhetően, aki közel harminc méterről, szabadrúgásból mattolta a házigazdák kapusát a 12. percben (0-1). A remélt jó kezdés tehát megvolt, s a folytatás sem alakult rosszul, mert hiába próbálkozott a házigazda, a dunaújvárosi középpálya és a védelem remekül tette a dolgát sőt, a mieink azt is bebizonyították, hogy nemcsak folyamatosan támadni, hanem kontrázni is tudnak, mert a 31. percben Jakab egy gyors ellencsapást zárt le góllal, megduplázva ezzel labdarúgóink előnyét (0-2). A játékrész utolsó percei is a DPASE fölényét hozták, s bár újabb gól már nem született, elégedetten várhattuk a második felvonást. Bár a házigazdák nyilvánvalóan a meccs szorosabbá tételének reményében érkeztek ki a második etapra, a mieink hamar elvették ettől a kedvüket, ugyanis a 47. percben Balogh megszerezte labdarúgóink harmadik találatát, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa (0-3). Ez szerencsére nem tette kényelmessé a Varga-csapatot, mely továbbra is lendületben maradt, s az első negyed óra végén Székely, illetve Molnár révén már ötgólosra növelte fórját (0-5). Ezzel sem volt azonban még vége, mert a 69. percben Báló, szűk tíz perccel később Szepessy is beköszönt az egyre inkább széteső házigazdáknak (0-7). A vendéglátók ezzel együtt sem adták fel, a hajrában büntetőből szépítettek, ám a DPASE így is rendkívül sima, 7-1-es sikerrel hozta el a három pontot ellenfele otthonából, s továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki tabellán.

Gerjeni SK – Dunaújváros 1-7 (0-2)
Gólszerzők: Jakab 2, Balogh, Székely, Molnár, Báló, Szepessy.

Dunaújváros: Pokorni – Tóth, Molnár, Papp, Báló – Barna (Tölgyesi, 69.), Dorogi (Ságodi, 81.), Balogh (Hompót, 72.) – Székely, Szepessy, Jakab. Vezetőedző: Varga Balázs.