Először maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az idei bajnokságban, miután hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Balassagyarmat gárdájától.

Itthon, a Balassagyarmat elleni összecsapással folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Együttesünk bizakodva, ugyanakkor a kisebb betegséggel küzdő Varga Balázs vezetőedző nélkül vágott neki a találkozónak, méghozzá meglehetősen ijesztően, ugyanis még három perc sem telt el a meccsből, mikor Nagy Tamást nem vették túl komolyan a mieink a tizenhatos előtt, s a vendégek játékosa köszönte szépen a lehetőséget, s tizenöt méterről a jobb sarokba tekerte a labdát (0-1). A bekapott gólt követően Jakab azonnal egalizálhatott volna, ám remek lövése után a kapufa mentette meg a vendégeket a gyors egyenlítéstől, ám ami nem sikerült ekkor, az összejött a 26. percben, miután Puporka kapus tarolta le Tóth Ákos a tizenhatoson belül, s a jogosan megítélt büntetőt Balogh Ádám a jobb alsóba vágta (1-1). A félidőből hátralévő idő hazai fölényt, nyílt játékot hozott, két ígéretes hazai lövést hozott, de igazán nagy helyzetet nem, így a küzdelmes első felvonás 1-1-es döntetlennel ért véget. A térfélcsere után lényegesen élesebben vágott neki a játéknak együttesünk, mely nemcsak átvette az irányítást, de több ígéretes lehetőséget is kidolgozott ellenfele kapuja előtt. Hiába azonban a ziccerek, vagy a befejezésekbe csúszott hiba, vagy a vendégek védelme, vagy kapusa mentett bravúrral, így csak nem akart megszületni a remélt vezető találat. A balassagyarmatiak egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be, s a 74. percben komoly esélyhez is jutottak, ám hiába kaptak büntetőt, Gergely Péter csúnyán a kapu mellé vágta a tizenegyest. A hajrához közeledve teljesen beszorította vetélytársát a DPASE, ám a vendégek továbbra is önfeláldozóan védekezve tartották a döntetlent sőt, a hazai védelem “elalvását” kihasználva Kovács Dániel 89. percben szerzett góljával végül meg is nyerték az összecsapást (1-2). Elszenvedte tehát első idei vereségét a DPASE gárdája, ám gyorsan lehet javítani, ugyanis szerdán délután egytől a forduló előtt listavezető Makó otthonában lépnek pályára Jakab Dávidék.

Dunaújváros – Balassagyarmat 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Balogh a 26., ill. Nagy a 3., Gergely a 89. percben.

Dunaújváros: Pokorni – Báló, Molnár, Papp, Villám, Barna, Dorogi, Balogh (Kesztyűs, 65.), Jakab, Tóth (Székely, 83.), Novák (Szepessy, 83.). Edző: Pálinkás András.