Klubunk péntek délután megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját. Felnőtt együttesünket Varga Balázs vezetőedző és a csapat egyik legrutinosabb játékosa, Báló Tamás képviselte.

Csapatunk magabiztos sikert aratott hazai pályán, s most sokkal nehezebb feladat előtt áll: az Iváncsával mérkőzünk meg a bajnokság tizenhetedik fordulójában. Gárdánk képviselőit arra kértük, hogy értékeljék a hétvégi győzelmet, s mondják el várakozásaikat a következő mérkőzéssel kapcsolatban.

Balázst és Tomit a sajtó munkatársai kérdezték.

Balázs, hogyan értékeled a Dabas-Gyón elleni győzelmet?

– Úgy érzem a játékosaim legutóbb kihozták hazai pályán a maximumot. Hetven percig minden a megbeszéltek szerint történt, ezután frissítettünk és fiatalítottunk a csapaton. Külön öröm volt számomra, hogy sok fiatal lehetőséget kapott: büszkén mondom, hogy nem lettünk gyengébbek a beállásukkal, inkább csak a kezdeti pontatlanságok jöttek elő a játékunkba. Véleményem szerint, aki a Dabas-Gyón ellen pályára lépett, mindent megtett a siker érdekében. Fontosnak tartom, hogy mindegyik kezdő támadó gólt szerzett. Megemlíteném Szepessy Robit, aki lélektanilag rettentő fontos szituációban hozott tökéletes döntést, így született a vezető találatunk is.

Tomi, hogyan látod a csapat jelenlegi helyzetet?

– Az előző szezonhoz képest sok minden változott: erősebbek és egységesebbek lettünk. Véleményem szerint az imént említett dolgok szemmel is láthatóak, megszeretnénk felelni az elvárásoknak. Az öltözőben egymás között komoly célokat tűztünk ki, reméljük megtudjuk őket valósítani. A hangulatra eddig sem volt panasz, s biztos az is, hogy ezután sem lesz! A nyáron minőségi játékosokkal erősítették meg a keretünket, ezáltal masszívabb és jobb csapat lettünk. A fiatalok motiváltak, próbálom őket segíteni: tapasztaltam a futballban sok mindent, remélem áttudom adni a fiataloknak, ugyanis ők jelentik a jövőt és bízok abban, hogy elérik a céljaikat.

Mester, hogyan várod az Iváncsa elleni mérkőzést? 

– Amikor két éve visszakerültem Dunaújvárosba, én akkor szembesültem azzal, hogy az Iváncsa elleni mérkőzésnek külön presztízse van. Tiszteljük az ellenfelünket, akik komoly játékérőt képviselnek. Személy szerint én nem teszek különbséget mérkőzések között, ugyanúgy készülünk, mint eddig. Magunkkal kell foglalkoznunk és akkor semmi problémánk nem lehet. Mindenkit nyugalomra intek az Iváncsával kapcsolatban: hiába kezdték rosszul a szezont, egy bajnokcsapatról beszélünk aki sok változáson esett át, de most nagyon egyben vannak és éppen ezért várható egy különleges összecsapás. Kiemelném még egyszer, hogy saját magunkkal kell törődnünk! Intelligens csapatunk van, sok új elemet építettünk be a játékunkba, s ehhez elengedhetetlen a csapat maximalista hozzáállása.  Várjuk a vasárnapot, mindenki sikerre éhes és úgy érzem magabiztos a társaság.

A csapat hogyan várja a megyei rangadót?

– Természetesen mindenki várja a mérkőzést, úgy vélem senkit nem kell külön motiválni. Egy pozitív szóval már mindenki eléri azt a határát, amikor maximális odaadással tud koncentrálni és küzdeni. Hitvallásom szerint a pályán dőlnek el a mérkőzések, ott kell igazán vagánynak lenni. Az előző kérdésre visszatérve azt mondanám, hogy a teljesítményemmel kell példát mutatnom mindenkinek. Az Iváncsa egy jó csapat tudjuk, ennyivel le is zárnám: fontos mérkőzés lesz, egy nagyszerű csapat ellen, de mi is azok vagyunk, képesek vagyunk győzni bármikor! Hajrá Dunaújváros!

 Az összecsapás vasárnap, 13 órakor lesz az Iváncsai sportpályán.

Hajrá Dunaújváros! Hajrá Dunaújváros PASE!