Az utolsó másodpercekben kapott góllal ért el 2-2-es döntetlent a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az MTK II. elleni hazai bajnokin.

Hazai környezetben, az MTK II gárdája ellen húztak szerelést a Dunaújváros PASE labdarúgói ma délután egy órától, s ahogy eddigi meccsein, úgy természetesen ezen is a siker reményében léptek pályára Varga Balázs játékosai. A kezdésre nem is lehetett semmi panasz, mert már a 8. percben megszerezte a vezetést együttesünk, miután Novák remek beadását Tóth Ákos fejelte öt méterről a kapuba (1-0). A gól után persze igyekezett nyomást helyezni a mieinkre a vendégcsapat, de a DPASE védelme jól állt a lábán, s nem igazán adott esélyt ellenfelének arra, hogy helyzetbe kerüljön. Egészen a 37. percig, mikor először jutott el komolyabb lehetőségig a fővárosi alakulat, s ebből sajnos meg is szerezte egyenlítő találatát, mert Szöllősi éles szögből leadott lövésébe csak beleérni tudott Pokorni, hárítani nem (1-1). A játékrész hajrájában jobbára a küzdelem dominált, helyzet már egyik csapat előtt adódott, így döntetlen állásból várták a folytatást a felek. A második felvonás elején gyorsan magához vette az irányítást együttesünk, s nem kellett sokat várni az újabb hazai találatra sem, mert Novák beadása után kézzel ért a labdához egy fővárosi védő a tizenhatoson belül, s a megítélt büntetőt Papp vágta nagy erővel a bal felső sarokba (2-1). Labdarúgóink a gólt követően sem álltak le, egyértelmű fölényben játszottak, míg az MTK nem nagyon tudott kikeveredni saját térfeléről, s támadásokra meg esélye sem volt. A félidő derekán Tóth Ákost kaszálták el a tizenhatoson belül, de a játékvezető a mieink megdöbbenésére a dunaújvárosi játékosnak adott sárga lapot, pedig kívülről teljesen egyértelmű büntetőnek tűnt az MTK-s védő megmozdulása. A mieink ezzel együtt is tartották minimális fórjukat, s egészen a véghajráig úgy tűnt, nem is kell komolyan izgulniuk, mert ellenfelük képtelen volt még helyzetbe kerülni is. Ehhez képest a jelzett háromperces hosszabbítás lejárta után még kapott egy – meglehetősen véleményes – szabadrúgást a kék-fehér alakulat, s a beível labdát Csernák jó tíz méterről a bal alsóba fejelte, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt, mely után joggal bosszankodhattak a mieink, mert már biztosnak látszó két pontot engedtek ki a kezeik közül.

Dunaújváros – MTK Budapest II. 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Tóth, Papp, ill. Szöllősi, Csernák

Dunaújváros: Pokorni – Hompót, Hegedűs, Molnár, Kesztyűs, Barna, Papp, Dorogi, Jakab, Novák, Tóth (Székely, 82.). Vezetőedző: Varga Balázs.