Nagyon sima, ötgólos győzelmet aratott a Dabas-Gyón elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma kora délután.

A tabella tizennyolcadik helyén álló Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PSE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Varga Balázs együttese természetesen a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, s bár igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést, az első percekben még nem találta a fogást a magasan védekező vendégeken. Az első komolyabb helyet Székely Benedek előtt adódott, ám nem tudta elvinni a labdát a kifutó kapus mellett. A 19. percben ismét az ellenfél kapuja volt az egyik főszereplő, ám ezúttal nem jött össze bátor kijövetele, mert rossz helyre fejelte a játékszert, amit Szepessy köszönt meg szépen, s jó harminc méterről az üresesen hagyott kapuba lőtt (1-0). A gól után még inkább megjött a mieink játékkedve, egyre többet, egyre veszélyesebben támadott a DPASE, mely a 35. percben egy végletekig kijátszott akció végén Novák közeli találatával duplázta meg előnyét, így biztos vezetésből várhatta a második felvonást (2-0). Melyből még három perc sem telt el, mikor újra lenullázta ellenfele védelmét a Varga-csapat, s bár Szepessy közelről még a kapufát találta el, a kipattanóra jól érkezett Tóth Ákos, gyakorlatilag el is döntötte a találkozót (3-0). Az újabb hazai gól látványosan megfogta az ellenfelet, s ezt kíméletlenül ki is használták a mieink, mert az 53. percben Székely futott el remekül a jobb szélen, majd éles szögből kilőtte a jobb alsót (4-0). Ezzel sem volt vége még a hazai gólok sorának, mert a 62. percben Szepessy előkészítése után Papp vágta a kapuba a labdát tizenhárom méterről, s innentől már tényleg csak a hazai siker mértéke lehetett kérdéses (5-0). A hátralévő szűk fél órában több helyen is változtatott csapatán Varga Balázs vezetőedző, s bár akadtak így is lehetőségek mindkét oldalon, az eredmény már nem változott, így labdarúgóink nagyon sima, 5-0-s győzelemmel erősítették meg második helyüket a bajnoki tabellán.

Dunaújváros – Dabas-Gyón 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Szepessy, Novák, Tóth, Székely, Papp.

Dunaújváros: Pokorni – Báló, Molnár, Hegedűs (Hompót, 46.), Villám (Ferenczy, 85.), Dorogi, Papp, Tóth (Kesztyűs, 57.), Székely (Balogh, 66.), Novák, Szepessy (Tölgyesi, 66.). Vezetőedző: Varga Balázs.