A véghajrában szerzett góllal aratott 1-0-s győzelmet Iváncsán a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának megyei rangadóján.

A tavalyi bajnok Iváncsa otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Ugyan Varga Balázs vezetőedző kisebb sérülés miatt nem számíthatott Hegedűs Edvin és Barna Zsolt játékára sem, a mieink egyértelműen a három pont megszerzését tűzték ki maguk elé, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat a bajnokságot rosszul kezdő, ám az utóbbi időben jó formát mutató címvédő ellen. A mérkőzés első félideje igazolta is az előzetes várakozásokat, kemény csatát vívtak egymással a felek, melyben akadt lehetőség ugyan mindkét oldalon, ám vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy a kapusok oldották meg jól a rájuk bízott feladatot, így a kiegyenlített játékot hozó első negyvenöt perc végén gól nélküli állással vonultak pihenőre a csapatok. A térfélcsere után egy tervezett és egy kényszerű cserét kellett beiktatnia Varga Balázsnak, aki Székelyt és Szepessyt is pályára küldte Balogh, valamint a kisebb sérülést begyűjtő Novák helyett. A második felvonásban továbbra is remekeltek a védelmek, s ugyan az Iváncsa valamivel aktívabb volt, a DPASE védelme és Pokorni kapus is állta a sarat, így egészen a véghajráig nem változott az eredmény. A hosszú gólcsend végül a 82. percben tört meg, mikor Szepessy szolgálta ki remek passzal Székelyt, aki nem hibázta el helyzetét, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (0-1). A gól után nem sokkal Székely akár duplázhatott is volna, ám a kapufa megmentette a házigazdákat, akik hiába nyitottak nagy hajrát, egyenlíteni már nem tudtak, így a mieink 1-0-s győzelmet aratva hozták el a nagyon fontos három pontot Iváncsáról, így két egységgel közelebb kerültek a listavezető, de Szekszárdon döntetlent játszó Kozármislenyhez.

Iváncsa – Dunaújváros 0-1 (0-0)
Gólszerző: Székely a 82. percben

DPASE: Pokorni – Báló, Molnár, Papp, Villám, Dorogi, Balogh (Székely, 46.), Kesztyűs, Tóth (Hompót, 77.), Jakab, Novák (Szepessy, 48.). Vezetőedző: Varga Balázs.