Már az első felvonásban négy találatnak örülhetett, s végül magabiztos, 5-2-es győzelemmel hozta el a három pontot Szekszárdról a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A tavaszi első fordulóból előrehozott mérkőzéssel zárta az NB III-as pontvadászat 2021-es kiírását a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melyre nem várt könnyű mérkőzést a Szekszárd otthonában ma délután egy órától. Varga Balázs együttese ezzel együtt persze a sikert tűzte ki maga elé, s ennek megfelelő elszántsággal is vágott neki a meccsnek, s már a 7. percben meg szerezte a vezetést, miután Tóth Ákossal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, s a hazai piros lappal színesített büntetőből Papp Máté meglőtte a mieink első találatát (0-1). Az emberelőnybe került dunaújvárosi alakulat érthetően nem is akart leállni, a 15. percben Villám lövése talált utat a hazai kapuba, majd hat perccel később Dorogi mattolta fejjel a szekszárdiak kapusát, így korán eldőlni látszott a meccs (0-3). Főleg úgy, hogy a 35. percben Tóth Ákos is feliratkozott a góllistára, ám ennek ellenére sem nyugodhattunk azért meg teljesen, a 37. percben kezezés miatt Hegedűst is kiállította a játékvezető, ráadásul a megítélt szabadrúgásból szépített a hazai csapat (1-4). Labdarúgóink ezzel együtt is magabiztos előnyből várhatták azért a második felvonást, melyet ismét remekül kezdte, hiszen Tóth Ákos második találatával már a 47. percben visszaállították korábbi előnyüket (1-5). A házigazdák a tetemes hátrány ellenére sem adták fel azért a küzdelmet, ám hiába szépítettek az álláson a DPASE gárdája a véghajrában már magabiztosan őrizte előnyét, s végül 5-2-es győzelmet aratva erősítette meg második helyét a bajnoki tabellán.

Szekszárdi UFC – Dunaújváros 2-5 (1-4)
Gólszerzőink: Tóth 2, Papp, Villám, Dorogi.

Dunaújváros: Pokorni – Villám, Hegedűs, Papp, Molnár – Barna (Ságodi, 88.), Dorogi, Balogh (Szepessy, 88.) – Székely (Hompót, 76.), Novák, Tóth. Vezetőedző: Varga Balázs.