Varga Balázs és Papp Máté válaszolt honlapunk kérdéseire, a mai szezonnyitó sajtótájékoztatón.

 

Hogyan értékeled a felkészülést?

Varga Balázs: A csapat felkészítése kiválóan sikerült, hasonlóképpen a nyárhoz. Úgy gondoltuk, hogy változtatnunk kell minimálisan: három játékos érkezett, s a taktikába is kicsit belenyúltunk. Felkészülési mérkőzéseken nem az eredmény az elsődleges, de büszkék lehetünk arra, hogy nem kaptuk ki a téli előszezon során. Körülmények tekintetében is adott volt mindent, dolgoztunk konditeremben és gyönyörű környezetben, a Duna-parton is mozogtunk. Összességében mondhatom, hogy eredményesen és jól el tudtuk végezni a munkát. Minden játékosom jó állapotban van, mindenki friss és remélem önbizalommal teli.

 

Belülről milyen volt az elmúlt időszak?

Papp Máté: Azzal kezdeném, hogy minden felkészülésnek két oldala van, fizikai és szakmai. Fizikailag olyan munkát végeztünk, amely a bajnokság hátralevő részében vinni fog minket. Szakmailag új dolgokat kaptunk, melyekre mindenki nyitott volt. Apró változatosság kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célunkat. Önbizalom terén sincs probléma a csapatnál, mindenki motivált és elszánt a jövővel kapcsolatban. Három új játékos érkezett, akik nem idegen környezetbe csöppentek, ugyanis ismertük őket. Jó személyiségekből áll a csapat, ezért zökkenőmentes volt a beilleszkedésük.

 

Mit vársz a Hódmezővásárhely elleni mérkőzéstől?

Varga Balázs: Egy edző és egy játékos életében a mérkőzés a legfontosabb dolog. Decemberben játszottunk utoljára tétmeccsen, nagyon bízok abban, hogy folytatjuk a jó szériát most vasárnap. Nekünk minden összecsapáson a győzelemért kell mennünk, mindig teljes erőbedobással kell cselekednünk. A Hódmezővásárhely jó benyomást keltett már ősszel is, nem volt egyszerű ellenük nyerni. Hazai pályán egyértelmű a törekvésünk: kapott gól nélkül, több gólt szerezve diadalmaskodni. Ebben az osztályban egy olyan együttes vagyunk, akiknek ha nem megy jól játék, akkor is több gól bennünk van. Megfelelő koncentrációval, magabiztosan kell pályára lépnünk. Villám Balázs eltiltott, s sajnos több négy sárga lappal rendelkező játékosunk is van. Három játékos igazoltunk, mindegyikőjüket jól ismerem. Elmondható rólunk, hogy tudnak nyomás alatt futballozni, s több bajnokságot is nyertek már. Huszty Dánielt régről ismerem, ő is és én is pécsi vagyok. Bozsoki Imrét a nyugati csoportból ismerem, játszott az akkori csapatom ellen. Tölgyesi Viktort nem kell bemutatni a magyar labdarúgás követőinek: évek óta a másodosztályban játszik, őt Pécsről igazoltuk.

 

Milyen mentális állapotban érzed magad?

Papp Máté: Alapvetően belső középpályás a posztom, de nagyon jól érzem magam a védelem tengelyében is. Az összes gólom pontrúgáshoz köthető: volt szöglet és büntető találatom is. Nagyon nagy bennem a motiváció, egyértelműen bajnokságot szeretnénk nyerni, s szeretnék sokat hozzátenni ahhoz, hogy a csapat elérje a céljait. A három új igazolásunk minőségileg is emelte az együttes színvonalát. Nagyon hiszünk magunkban és az álmainkban. Tudjuk, rengeteget kell tennünk azért, hogy sikeresek legyünk. Az öltözői hangulat parádés, mindig jó érzés ide jönni.

 

Mindent, bele!

Hajrá Dunaújváros!