Ahogy hazai környezetben, úgy idegenben is 1-1-es döntetlenre végzett a listavezető Kozármisleny ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az NB III Közép Csoportjának rangadóján lépett pályára a tabellán második Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától. A születésnapos Varga Balázs együttese ugyanis a listavezető Kozármisleny otthonába látogatott, s mivel a két gárdát mindössze öt pont választotta el egymástól a tabellán, egy esetleges győzelemmel szinte utol is érték volna legnagyobb vetélytársukat labdarúgóink. Ahogy várható volt, nem sokat törődtek az ismerkedéssel a felek, már az első perctől kezdve komoly küzdelmeket hozott a játék, ám igazán nagy gólhelyzet egyik fél előtt sem adódott. Éppen ezért is volt igazán előzmény nélküli a hazaiak vezető gólja, melyet Szabó Dominik szerzett egy remekül eltalált lövésből a 19. percben, így innentől már több kockázatot kellett vállalnia a mieinknek (1-0). A folytatásban sem változott azonban a játék képe, minden labdáért komolyan megharcoltak egymással a játékosok, de az eredmény a szünetig már nem változott. A félidőben Székely Benedek érkezett Papp Máté helyére, s a térfélcsere után át is vette a kezdeményezést együttesünk, melynek bő tíz perc kellett ahhoz, hogy kiegyenlítsen. Az 54. percben ugyanis Tóth Ákos harcolt ki kiállítással együtt járó büntetőt, s a megítélt tizenegyest Jakab Dávid gólra is váltotta, így kezdődhetett minden elölről (1-1). A folytatásban gyakorlatilag fel is borult a pálya, óriási fölényben játszott a DPASE, s bár Balogh eljutott egy lesgólig, érvényeset sajnos nem tudtak szerezni focistáink, így hiába az óriási fölény, ahogy a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén, úgy ezúttal is 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat, ami azt is jelentette, hogy Kozármisleny megtartotta ötpontos előnyét a bajnoki tabella élén.

Kozármisleny FC – Dunaújváros 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Szabó a 19., illetve Jakab az 55. percben

Dunaújváros: Ásványi – Báló (Szepessy, 87.), Molnár, Bozsoki, Villám, Tölgyesi, Papp (Székely, 45.), Dorogi (Kesztyűs, 84.), Tóth (Balogh, 76.), Jakab, Novák. Vezetőedző: Varga Balázs.