Gólokban gazdag csatában aratott magabiztos győzelmet a Hódmezővásárhely elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A jól sikerült téli felkészülést követően hazai környezetben, a Hódmezővásárhely elleni találkozóval kezdte meg az NB III Közép csoportjának tavaszi küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután kettő órától.

Varga Balázs együttese esélyesként, a győzelem reményében vágott neki a mérkőzésnek, méghozzá a várt lendülettel, s ha az 5. percben Balogh, majd tíz minutummal később Jakab valamivel pontosabban céloz ziccerben, igen korán előnybe kerülhetett volna. A helyzetek ekkor még kimaradtak, de a 21. percben már nem volt kegyelem, mert Tóth Ákos egy remek kiugratás végén pontosan lőtte ki a bal alsót, így megvolt a remélt vezetés (1-0). Sokáig azonban nem örülhettünk a fórnak, mert másfél perccel később szöglethez jutott az ellenfél, s a beívelésnél Molnár ugrott mindenkinél magasabbra, s öt méterről a kapuba fejelt (1-1). A bekapott gól egy kicsit meg is zavarta a mieinket, ám szerencsére hamar túltették magukat a “sokkon” focistáink, újra átvették az irányítást, s ez az eredmény alakulásán is meglátszott. A 36. percben Jakab küzdött meg erőszakosan védőjével, majd az alapvonalról a kapu elé passzolt, s bár Novák első lövését még védte a vendégek kapusa, a kipattanót már nem hibázta el a hazai csatát, így ismét nálunk volt az előny (2-1). Melyet nagyon hamar meg is duplázott együttesünk, miután Jakab remek labdáját Tóth Ákos vette át két védő között, majd a rosszul kifutó kapus mellett az üres kapuba gurított, így a szünetre már 3-1-es vezetéssel vonulhatott a DPASE. A fordulást követően igyekezett nagyobb elánnal támadni a vásárhelyi alakulat, ám így is tovább nőtt hátránya, mert az 55. percben Jakab szerzett szemfülesen labdát az utolsó vendég védőtől, s miután szólóját is pontosan fejezte be, újra mehetett közepet kezdeni az ellenfél (4-1). A folytatásban valamelyest visszább álltak a mieink, így többet volt a labda a vendégeknél, de igazán nagy helyzetet csak egyet tudtak kialakítani, azt azonban védeni tudta Orczi kapus. A 73. percben így is feljebb tudott zárkózni a Hódmezővásárhely, mert egy szöglet után rosszul kifejelt labdából Povázsai lőtt hatalmas gólt jó húsz méterről, ám ennél tovább már nem jutottak a vendégek, így a DPASE végül magabiztos, 4-2-es sikerrel kezdte meg a tavaszi szezon küzdelmeit, s mivel a Kozármisleny döntetlent játszott Cegléden, így együttesünk öt pontra csökkentette hátrányát a listavezetőhöz képest.

Dunaújváros – Hódmezővásárhelyi FC 4-2 (3-1)

Dunaújváros: Orczi – Báló, Bozsoki, Papp, Molnár, Tölgyesi, Dorogi, Jakab, Balogh (Székely, 63.), Tóth (Huszty, 63.), Novák (Kesztyűs, 90.). Vezetőedző: Varga Balázs.