A rendhagyó sajtótájékoztató keretein belül Varga Balázs és Novák Zsombor válaszolt a sajtómunkatársak kérdéseire. Honlapunk érdeklődésének is eleget tettek együttesünk képviselői.

Hogyan értékeled az elmúlt találkozókat, s mit vársz a Dabas elleni mérkőzéstől?
– Nehéz volt az elmúlt két mérkőzésünk, amit idegenben nyertünk meg. Ebben az osztályban már minden csapat jól felkészül az ellenfél játékából. Ráadásul élcsapatként sokkal komolyabban vesznek bennünket. Ellenünk már a döntetlenhez közeli eredmény is jónak számít. Legutóbb Monoron az első félidőben hoztunk egy átlagos teljesítményt, amivel elértük a célunkat, megszereztük a vezetést. Szünet után azonban érthetetlen módon visszaestünk játékban és felfogásban. Nem azt játszottuk, amit tudunk, így nehézkes lett a vége. Azt sajnálom, hogy az utolsó tíz percben kimaradtak a nagy gólhelyzeteink. Nekünk jelen helyzetünkben állandóan nyernünk kell, és ezt a győzelmi kényszert a legnehezebb kezelni. A Monor ellen közepes játékkal sikerült győznünk, de a folytatásban mindenképpen javulnunk kell. A Dabas nem kezdte jól a tavaszt, de legutóbb hazai pályán 5–0-ra verte a Ceglédet. A télen edzőváltás történt náluk és a házi góllövőlista első három helyezettje is távozott. Úgy látszik, az új trénernek mostanra sikerült összerakni a gárdát.

Vasárnap bajnoki mérkőzés, hogyan készül rá a csapat?
– Komoly célokért küzdünk, hiszen eggyel magasabb osztályba szeretnénk jutni. Ezt mentálisan nem könnyű annak kezelni, akinek ez az első vagy második ilyen esete, vagy a pályafutása elején tart. Szerencsére az öltözőben vannak olyan játékosok, akik a magyar labdarúgásban megéltek már egy-két őszt meg tavaszt. Átéltek hasonló szituációkat, így ők tudnak nekünk segíteni. Ezúttal is nagy harc lesz a csapatba kerülésért, de a Dabas elleni sikerünkhöz minden feltétel adott.

 

Mindörökké Dunaújváros!