Székely Benedek mesterhármasával, kétgólos hátrányból fordítva aratott 3-2-es győzelmet a Budapest Honvéd II. ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A fővárosban, a Budapest Honvéd II. elleni találkozóval folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délelőtt tizenegy órától, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy ne nőjön tovább hátrányuk a listavezető Kozármisleny mögött. Ahogy várható volt, a Honvéd fiataljai bátran is kezdtek, ám labdarúgóink hamar átvették az irányítást, s bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, az első negyed órában jobbára az történt a pályán, amit a mieink elterveztek. A folytatásban azonban több veszélyes kontrát is vezettek a házigazdák, s bár a 16. percben még Ásványi védeni tudott, öt perccel később Májer tizenöt méteres lövése már sajnos kifogott a DPASE kapusán (1-0). A gól után igyekezett ismét magához ragadni a kezdeményezést együttesünk, de nem találta a fogást a taktikusan védekező házigazdákon sőt, a 38. percben egy újabb kontrát váltott gólra Keresztes révén a házigazda, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a Varga-csapatot (2-0). Volt tehát mit átbeszélni a szünetben, mert a játék minden elemében javulnia kellett volna a mieinknek a folytatásra, melyet lényegesen erősebben kezdtek labdarúgóink, s az 57. percben Székely Benedek közeli találatával szépítettek is (2-1). A DPASE támadásban is maradt, s ennek meg is lett az eredménye, mert a 67. percben Novák lövésébe Székely ért bele gólt érően, majd két perccel később egy hazai kapusbravúrt követően Székely pofozta be a kipattanót a kapuba, s máris nálunk volt az előny (2-3). A vezetés megszerzése után visszább állt együttesünk, míg a fővárosiak érthetően támadtak volna, ám a DPASE védelme ekkor már jól állt a lábán, így a hátralévő húsz percben megőrizte előnyét együttesünk, s ha nehezen is, de elhozta a három pontot a fővárosból.

Budapest Honvéd II. – Dunaújváros 2-3 (2-0)

Gólszerzők: Májer, Keresztes, ill.: Székely 3

Dunaújváros: Ásványi – Báló, Molnár, Tölgyesi V., Villám, Barna, Petró, Papp, Jakab, Novák, Székely. Vezetőedző: Varga Balázs.